Marinović: Kadar još uvijek nije definiran

Sjećanja na prošlu sezonu još uvijek su itekako svježa, ali Zrinjski je već jučer morao krenuti u pripreme za novu sezonu.

Odmor za Plemiće trajao je samo desetak dana, ali više nije ni mogao, budući da prva utakmica u novoj sezonu Vinka Marinovića i njegove igrače čeka vrlo brzo, odnosno već 2. srpnja. Nakon prijepodnevne prozivke, prvi trening Mostarci su odradili jučer u 18.30 sati. Opravdano su izostali vratari Ratko Dujković i Goran Karačić te ozlijeđeni Aleksandar Radulović, a brojka od 21 igrača na treningu sugerira nam kako Zrinjski još uvijek nije definirao kadar za sljedeću sezonu.

Naime, Miloš Žeravica i Miloš Filipović neće biti jedina pojačanja, a novi dolasci će vjerojatno značiti i nove odlaske, bez obzira što rubrika “otišli” već sada broji desetoricu igrača.

– Ne, igrački kadar još uvijek nije definiran, potvrdio je Marinović novinarima koji su ga strpljivo čekali do kraj prozivke na kojoj se igračima obratio zajedno s čelnicima kluba.

– Naši sljedeći potezi će ovisiti o dolascima, jer nemamo namjeru gomilati igrače. Cilj nam je dovesti još jednog ofenzivnog veznog igrača, kao i klasičnog napadača, a možda ćemo morati potražiti i još jednog centralnog braniča. U svakom slučaju, poznato je da nemamo puno vremena, ali prijelazni rok je ipak tek počeo i promjene će biti moguće sve do kraja istog, dodao je Marinović, od kojeg su predstavnici mediji željeli čuti nekoliko riječi o Žeravici i Filipoviću.

– Žeravica je kvalitetan igrač, dobar tehničar kojega sam, naravno, jako dobro upoznao dok sam bio na klupi Borca. Filipović se, pak, dokazao u dresu Drine. On je u tom klubu igrao na istoj poziciji kao i Ivan Crnov kod nas, a poznato je da smo bez njega ostali, nastavio je Marinović.

Njegove prve pripreme sa Zrinjskim bit će dosta specifične, jer prva europska utakmica Mostarce čeka vrlo rano. I dok Plemići s ranim početkom sezone imaju iskustva, budući da su prvo pretkolo Europske lige igrali i prije dvije godine, za Marinovića će to biti nešto novo.

– Prva utakmica nas čeka već za dvadesetak dana i jasno da će pripreme biti drukčije nego što bi bile da se pripremamo samo za prvenstvo. Ždrijeb prvog pretkola bit će jako važan, ali nema smisla da sada govorim o željama, jer je broj potencijalnih protivnika jako velik, zaključio je Marinović.

Igrači na koje se (zasad) računa

Ratko Dujković, Goran Karačić, Krešimir Bandić, Zvonimir Blaić, Ivo Zlatić, Pero Stojkić, Danijel Stojanović, Daniel Graovac, Anto Radeljić, Stjepan Radeljić, Viktor Šiljeg, Aleksandar Radulović, Miloš Žeravica, Oliver Petrak, Milan Muminović, Marin Vranjić, Deni Simeunović, Marin Galić, Vučina Šćepanović. Miloš Filipović, Ognjen Todorović, Stevo Nikolić, Krešimir Kordić, Miloš Aćimović.

Nova prilika za Viktora Šiljega

Osim trojice povratnika s posudbe Branitelju, Krešimira Bandića, Marina Vranjića i Marina Galića, pripreme sa Zrinjskim opet će početi i 23-godišnji branič Viktor Šiljeg, bivši junior mostarskog kluba koji je u protekloj sezoni igrao za bihaćko Jedinstvo.

Od srijede na Kupresu

Uvodni dio priprema Plemići će odraditi u Mostaru, a od 17. do 24. lipnja bi trebali boraviti u svojoj stalnoj ljetnoj bazi na Kupresu. Naime, nije isključeno da Zrinjski ovog puta dio priprema umjesto na Kupresu odradi u Međugorju, ali to će biti definirano do srijede, kao i kontrolne provjere do prve europske utakmice.

IGRAČKA KRIŽALJKA Tek jučer objavljena imena prekobrojnih nisu nikoga iznenadila

Velibor Đurić, igrač s rekordnim brojem nastupa (202) u dresu Zrinjskog, sigurno je najzvučnije ime na popisu prekobrojnih, a osim njega na istom su se našli još Nejc Mevlja, Dejan Vukomanović, Nebojša Popović, Luka Tomaš, Nikica Filipović i Marko Tešija.

Kada se njima pridodaju Ivan Crnov i Sven Dedić, za koje se već odavno zna da su bivši, kao i Ivan Tirić, koji će sljedeću sezonu provesti na posudbi u Vitezu, ispada da je igrački kadar mostarskog kluba već sada tanji za desetoricu imena u odnosu na proljetni dio sezone. U svakom slučaju, imena prekriženih nisu nikoga iznenadila, a možda neke tek činjenica što se na tom popisu nisu našli još neki igrači, iako je to zapravo razumljivo kada se zna da će Zrinjski kadar za prvo pretkolo morati definirati već do 22. lipnja, zbog čega bi bilo previše riskantno da su Pod Bijelim brijegom odlučili biti radikalniji u rezanju kadra.

Da je Đurić na izlaznim vratima, postalo je jasno još zimus, kada se 33-godišnji veznjak nije našao u društvu igrača s kojima su produljeni ugovori, Mevlja i Vukomanović se, pak, nisu pokazali kao pojačanja, dok je Popović sam sebe prekrižio kada je zaradio suspenziju zbog kršenja klupske discipline. Tomaš, Filipović i Tešija su proljetos bili samo statisti, tako da zapravo nismo trebali dobiti potvrdu da će se naći među prekobrojnima.

(Dnevni list)

Komentiraj: