Marin Čilić progovorio o sinovima, supruzi, ali i povratku u Hrvatsku

Ostaviti svijet malo boljim mjestom nego što smo ga pronašli, tako je proslavljeni hrvatski tenisač Marin Čilić sažeo razlog nastanka zaklade koja nosi njegovo ime, a pomaže mladim sportskim i glazbenim talentima u daljnjem razvoju.

Baš zbog toga Smargadna dvorana hotela Esplanade poslužila je kao predivna kulisa dodjele 25 stipendija glazbenicima klasične glazbe i sportašima. Marin Čilić je povodom dodjele stipendija za Sportlife progovorio o planovima za daljnji razvoj Zaklade, ali i obitelji.

I samog tenisača su inspirirali i motivirali stipendisti.

Nekako se kroz godine, ta čovjekova ljubav, osjećaj i strast sa samih početaka, negdje pomalo izgubi. Kroz karijeru to postanu profesionalni ciljevi, trčimo za rezultatima, trofejima i možda se čovjek malo izgubi u svemu tome. Kad ih vidimo, pročitamo njihova motivacijska pisma i vidimo da s malo toga što imaju, uživaju i daju se za to, jednostavno se čovjek osvijesti i bude spremniji raditi, rekao je.

Kroz rad svoje zaklade odlučio je poticati sportaše i glazbenike. Za sport se odlučio, kako kaže, jer i sam zna što je potrebno za uspjeh, koliko je tu rada i truda. Isto tako, smatra da i glazbenici moraju na neki način trenirati kako bi doveli svoj talent do savršenstva. Tenisač je naglasio kako u Hrvatskoj, kad su stvorili zakladu, nije bilo nekoga tko je podržavao glazbenike na sustavnoj razini pa su oni odlučili to učiniti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marin Čilić (@marincilic)

Zaklada Marin Čilić osnovana je 2016. godine, a u međuvremenu je hrvatski sportaš postao i otac. Očinstvo mu je, kaže, promijenilo i pogled na zakladu.

S jedne strane nam je cilj i da stipendisti šire lijepu riječ i pomažu, a da se iz toga i društvo na podigne na višu razinu. Mi Hrvati smo nevjerojatni kad se dogode neke neočekivane stvari, tu smo svi složni, ali kad je riječ o nečem sustavnom, kad se treba napraviti nešto od temelja, malo kaskamo. Upravo zato se nadam da će se to promijeniti na bolje, za sve mlade, naravno i za moje dečke. U biti da ostavimo svijet malo boljim mjestom nego što smo ga pronašli, istaknuo je tenisač za Sportlife.

Ponosni otac progovorio je o sinovima Baldu i Vitu, a i njihovom sportskom duhu.

Dečki obožavaju sport, Baldo pogotovo. Kad ga pitamo što bi volio trenirati, on kaže: ‘Sve’. Ima fenomalne socijalne vještine, talent za učenje, a to je odlično što god izabrao za svoj put. I mlađi Vito se voli igrati i u svemu slijedi brata, otkrio je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marin Čilić (@marincilic)

Tenisač je otkrio kakvu budućnost želi za svoje sinove.

Volio bih da krenu u svijet sporta. Iako je izuzetno zahtjevno i profesionalne karijere nisu jednostavno, ali nekako za čovjeka, ako postane sportaš na vrhunskoj razini, to izvuče najbolje iz njega. Potiče čovjeka da ‘gura’ dalje. Također, mislim da je individualni sport veoma pošten. Nema nikoga tko će vas gurati nego koliko date, toliko će vam se vratiti. I sam sam imao prekrasnu karijeru iako je bilo teško, rekao je.

Marin je u skladnom braku s Kristinom Milković od 2018. godine, ona ujedno vodi Zakladu, a tenisač je otkrio koliko mu znači njezina podrška.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marin Čilić (@marincilic)

Znači jako puno. Ja imam brojne obveze, a veći dio mog dana je usmjeren na tenis. Nije jednostavno organizirati ‘Gem Set Hrvatska’, kao i brojne suradnje sa sponzorima, prijateljima i sve to podići na višu razinu. U zakladi imamo jednu zaposlenu osobu, a obveza je puno tako da Kristina radi ogroman posao, objasnio je za Sportlife.

Obitelj Čilić trenutno živi u Monaku, zasad o povratku u Hrvatsku ne razmišljaju.

Dok je meni karijera još aktualna mislim da ne, ali iza toga još nismo odlučili. Nije jednostavno donijeti tu odluku, iako sam vidio cijeli svijet, srce uvijek vuče za Hrvatsku. Međutim, vidjet ćemo kad za to dođe vrijeme, zaključio je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marin Čilić (@marincilic)

(www.jabuka.tv | Foto: Davor Puklavec/Pixsell)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.