Marijana Mikulić dobila potporu, ali i oštre kritike: Hejteri, pojedite se

Glumica Marijana Mikulić (39) na društvenim mrežama je objavila kako njezin sin ne govori, ne gleda u oči i ne odaziva se na svoje ime te dodala da je nakon što je obavila zadnji pregled došla do uputa da se dječak uključi u terapiju, ali tek za 6-9 mjeseci kada će već imati tri godine.

Na društvenim mrežama nakon toga javili su joj se brojni pratitelji pa se Mikulić ponovno obratila javnosti.

Hvala svima na preporukama, savjetima i podršci. Nažalost, nemam vremena sve to čitati. Mi idemo privatno već neko vrijeme, sin dobro reagira na terapiju, pa ćemo se toga držati. Svejedno, hvala na preporukama koje ste slali. Ali što je s onima koji to ne mogu platiti? Što je s onima koji imaju veće poteškoće?, napisala je Mikulić na Instagram Storyju.

Morate biti svjesni da je djece u potrebi mnogo, a terapeuta očito nedovoljno. Jednom tjedno je sasvim ok za nas s manjim poteškoćama. Bitan je kontinuitet i rad od doma između tih termina. Bez rada doma nema velikog napretka pogotovo s ovako malima, dodala je.

Ipak, nisu joj svi pružili podršku. Marijana je objavila poruke jedne pratiteljice koja je bila posebno uzrujana zbog onoga što je Mikulić napisala ranije.

Jel’ te nije sram da zdravo dijete i na račun djece stavljaš sebe u novine. Terapiju ne čekaš godinu i pol. Čemu takve nebuloze, neka djeca su stvarno bolesna, napisala joj je pratiteljica i dodala:

I moji i mnogi su išli logopedu. Nisi ni prva ni zadnja, za ovo sve se zna kakav je problem u zdravstvu. Ima puno bolesnije djece koja čekaju…tako da sam strpljivo dočekala svoj termin, pisala je uzrujana pratiteljica dok je Marijana sve objavila na svom Instagram Storyju.

Marijana Mikulić: Moj sin ne govori, ne gleda u oči, ne odaziva se na ime…

Glumica je u novoj objavi objasnila u kakvom je tretmanu njezin sin te apelirala na povećanje broja stručnjaka.

Jakov srećom nema nikakvu tešku dijagnozu, nespecificirani poremećaj u razvoju govora i razumijevanja. On ima roditelje koji su rano primijetili da s njime treba dodatno raditi te ga vode privatno na floortime i super reagira na taj način terapije kroz igru te za Jakova nije toliko problem čekanje termina u državnoj instituciji, započela je i u nastavku opisala kako je Jakov veseli zdravi dječak koji je tek nedavno počeo inicirati kontakt očima i ulaziti u interakciju s ljudima koji nisu ona.

Tek s dvije godine počinje pomalo dopuštati mami interakciju u igri, bilo da se radi o kockicama, slikovnici ili običnoj pjesmici. Ne uvijek, i ne puno, ali krenulo je i sve je bolje. S dvije i pol smo već super, valjamo plastelin, radimo kolače, još ne govori, ne odaziva se na svoje ime, ali bude. Jakov neće čekati. Vodili smo i vodit ćemo ga privatno, dakle SAMI PLATITI i ne, nećemo se prijaviti za nikakve poticaje uzdržavanja, posebnih potreba i slično jer ima puno potrebitijih. Imala sam potrebu iskoristi medijski prostor koji mi je dan da ukažem na tromost sustava i na to da stvari treba mijenjati i to ne samo za one koji imaju koga zvati, nego za sve.

Djece u potrebi je puno a terapeuta, očito, premalo, a od mnogih stručnjaka sam čula da je rana intervencija majka uspjeha te se isto uvjerila na primjeru vlastitog djeteta, pojasnila je uporna glumica naglašavajući da država mora poticati ljude da upisuju ta zanimanja, pritom misleći na edukacijsko-rehabilitacijske znanosti te da se omogući djeci čiji roditelji nemaju mogućnost privatnih terapija da svoju djecu na vrijeme uključe u tretman.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marijana Mikulić (@maremikulic)

Uskoro je stigao i odgovor iz ministarstva, a Marijana je ponosno podijelila to s pratiteljima.

Ovo je bio cilj!!! Hejteri, pojedite se! Kamen po kamen, napisala je glumica.

(www.jabuka.tv)