Marija Šimović: Hercegovka u Alvarezovu timu za spašavanje Agrogokora

Antonio Alvarez III. u utorak je sa svojim timom preuzeo restrukturiranje Agrokora, a osim njega, oči hrvatske javnosti bile se uperene u Mariju Šimović, jedinu Hrvaticu u njegovom timu. Za Šimović je Alvarez rekao kako su “sretni što je imaju”, piše Vecernji.ba.

Marija je rođena 1969. u Sydneyu, gdje je 1997. diplomirala matematiku na Tehničkom fakultetu. U Sydneyu je završila i Fakultet menadžmenta, a nakon što je bila direktorica u nekoliko australskih tvrtki, posljednjih godina živi u Velikoj Britaniji. U tvrtki Alvarez& Marsal je Stariji direktor u sektoru za Unaprjeđenje korporativnoga poslovanja. Donosi više od 25 godina radnoga iskustva na najvišoj menadžerskoj razini iz područja operacija, lanca opskrbe i upravljanja promjenama za globalno priznate “blue chip” organizacije.

Inače, Marijin otac, pokojni Martin Šimović rođen je u Zvirovićima u Hercegovini, odakle je pedesetih godina prošloga stoljeća emigrirao u Australiju. Tamo je krajem šezdesetih upoznao suprugu Anu, rođenu Perica, koja je u Sydney došla iz rodnih Stankovaca. Marija ima još dva brata i sestru koji žive u Sydneyu. Posjeduje bogato konkretno operativno iskustvo u sektorima maloprodaje, zdravstvene zaštite, transporta, logistike i avijacije.

Kako navode u njezinoj biografiji iz Agrokora, prethodno je radila za IAG (International Airlines Group) gdje je vodila formiranje zajedničkoga uslužnoga centra u Središnjoj Europi, centralizirajući i relocirajući funkcije s lokacija diljem Europe. Prije toga, nadgledala je važnu reviziju cjelokupne nabave IAG-a, troška na razini £13 milijardi, što je za rezultat imalo kontinuirane godišnje uštede od više desetaka milijuna funti. Obnašala je visoku funkciju u strategiji/M&A za vodećega proizvođača hrane u Velikoj Britaniji, direktorice Nuffield Hospitals (20 privatnih bolnica) i upravljačke pozicije u tvrtkama Pepsi i YUM Restaurant International.

 (www.jabuka.tv)
4 komentara

  • Rodena u Sidneju i hercegovka.
    Ma prava spasit ce i nas u hercegovini ,od TODORICA COVICA I OSTALIH KRIMINALACA i ostat ce sokirana sta se u toj nasoj lijepoj hercegovini dogada jer je ni dragi Bog ne moze spasiti koliko su je pojedinci unazadili.

  • Borjana Krišto utemelji svojoj snahi udrugu i uplati joj 100.000 KM i svake godine od kada je u vrhuški adezea to dobije za nagradu. Todorić je samo ogledalo Mire Kutle i bilo je samo pitanje vremena kada će doći na red za ukop kao i spomenuti. Grohotom sam se smijao u tri navrata kada sam čitao vijesti o izdavanju međunarodnih obveznica koncerna Agrokor koja se u politici hrvatske još nagrađivala kao uspješna gospodarska politika. Zašto režimski mediji onda nisu dopuštali neovisnim ekonomskim analitičarima da se iznese stav o pogubnosti gospodarske ekonomske politike nagrađivane sa svojim tzv. menagerima titulama gospodarstvenika godine. I ovdje je samo drug Dragan odraz Agrokora, a drugarica Borjana “uspješna” managerica koja svojim bližim i daljnjim pokoljenjima osigurava raskošnu i raskalašenu budućnost. Puno je tih vodonoša u “vodećoj hrvatskoj stranci” koji se nagrađuju na sve moguće načine za “stavljanje na raspolaganju” drugu Draganu i njegovoj “uspješnoj” politici istrijebljenja Hrvata sa ovih prostora. Od kadq je on na čelu partije koja se sada skraćeno zove HDZ(ma šta god taj akronim značio i neki ga tumače kao homoseksualnu drugarsku zajednicu) Čova-Gago bi trebao dobiti Nobelovu nagradu za zapošljavanje jer je osobno zaposlio sve u hrvatskim institucijama od čistačice do raznih predsjednika. Takav primjer uspješnosti nije viđen još od vremena čika Broza i Staljina.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.