Marija Lovrić-Crnjac: Književnost je hrana duši koja raspiruje maštu

Književnost je hrana duši,  smatra svestrana širokobriješka književnica Marija Lovrić-Crnjac  koja večeras (srijeda) u 20 sati u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu predstavlja svoju četvrtu zbirku pjesama pod nazivom “Tango za kraj”.

Tango za kraj” je zbirka u kojoj prevladava ljubavna poezija. Prožeta je svim trenucima ljubavi, čekanjima, čežnjama, opijenošću, strašću, ljepotom, tugom i trenutkom, a 28 pjesama iz ove zbirke nastalo je u razdoblju od oko četiri mjeseca.

Kako je istaknula u razgovoru za portal Jabuka.tv, Marija Lovrić-Crnjac još davne 1997. godine otkrila je “da može nešto napisati”. Ipak, trebalo joj je dugo vremena da se odvaži na objavljivanje pa je njezina prva zbirka pjesama “Tragovi minuloga vremena” svjetlo dana ugledala tek 2008. godine, a potom su ubrzo uslijedile dvije nove zbirke – “Ulice života” 2011. i “Gdje je nestala ljubav” 2013. godine.

Veliku ulogu i zaslugu u objavljivanju mojih zbirki pjesama imao je sad već pokojni fra Franjo Mabić, koji me – nakon što je pročitao pjesme – savjetovao da ih objavim. Pomogao mi je oko svega i tako je priča krenula, rekla je u razgovoru za portal Jabuka.tv širokobriješka književnica.

Iako nije tipična kombinacija, Marija Lovrić-Crnjac vjeruje da se njezino zvanje ekonomistice savršeno nadopunjuje s književnošću.

Marija Lovrić-Crnjac ujedno je i vijećnica u Gradskom vijeću Grada Širokoga Brijega

S jedne strane računica, a s druge strane strast – savršena kombinacija, ističe širokobriješka autorica koja je ujedno i vijećnica u Gradskom vijeću Grada Širokoga Brijega, dodajući da vjeruje da čovjek može naći načina da ostvari sve ono što zaželi, bez obzira na zvanje ili fakultet koji je završio.

Premda nosi naslov “Tango za kraj”, ova zbirka pjesama ne znači da Marija Lovrić-Crnjac ne namjerava više pisati. Dapače, ova autorica već ima spremnu još jednu zbirku pjesama, a do kraja godine mogao bi biti objavljen i prvi roman.

Pisanje je nešto što me opušta i nešto što iznimno volim. Nastavit ću svoje spisateljsko djelovanje jer je književnost hrana duši. Ona ispunjava, dočarava, potiče i raspiruje maštu, govori Marija Lovrić-Crnjac.

Ovim putem htjela bih se zahvaliti Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke, Gradu Široki Brijeg, tvrtkama Ledo d.o.o., Fama d.o.o., Agencija Kamir d.o.o., Al-Jozić, Soldo metali, Elektrodom, Vodovod Mostar, Džajić Commerce d.o.o., koji su doprinijeli da ova moja četvrta zbirka ugleda svjetlo dana, zaključila je u razgovoru za portal Jabuka.tv širokobriješka književnica Marija Lovrić-Crnjac.

Podsjetimo, predstavljanje zbirke pjesama “Tango za kraj” počet će večeras u 20 sati u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu. Zbirku pjesama predstavit će Milena Jukić Bandić i Daniela Škegro, stihove pjesama čitat će Marija Ćeškić, a program će voditi Željka Šaravanja.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.