Mariah Carey o borbi s bolesti: “Živjela sam u strahu da će moja dijagnoza procuriti u javnost”

Mariah Carey otvorila je dušu i u intervjuu za časopis People napokon progovorila o najtežim godinama svog života i borbi s bipolarnim poremećajem.

Po prvi puta otkako joj je 2001. godine dijagnosticiran bipolarni poremećaj, Mariah Carey odlučila je hrabro progovoriti o bolesti s kojom se suočila.

Kako je 48-godišnja pjevačica izjavila u intervjuu za časopis People, sve ove godine živjela je u poricanju i strahu da će njezina dijagnoza procuriti u javnost.

Te 2001. godine hospitalizirana je nakon što je doživjela psihički i fizički slom.

Nisam htjela povjerovati u ono što su mi liječnici govorili. Živjela sam u stalnom strahu i izolaciji i brinula da će me netko razotkriti. Bilo je jako teško nositi se s time. Zato sam tražila liječničku pomoć i dobila je, Mariah je otvorila dušu.

Kako je dodala, na liječenje se odlučila nakon nekoliko najtežih godina u svom životu kad su u pitanju njezin profesionalni i privatni život bili u pitanju.

No Mariah, koja je majka šestogodišnjih blizanaca, kaže da na budućnost gleda pozitivno.

Dugo sam mislila da imam neku vrstu poremećaja spavanja, a ispalo je da sam doživjela neki oblik manije. Kad sam bila depresivna, imala sam manjka energije i osjećala se jako tužno i usamljeno. Sada uzimam lijekove koji mi pomažu. Ne osjećam se više previše umorno ili tromo, priča pjevačica.

Prije 17 godina strani mediji su pisali da je mariah završila na psihijatrijskom liječenju nakon što se pokušala ubiti, no njezin tim je tada te glasine demantirao.

Mariah se 2014. godine rastala od Nicka Cannona, da bi se 2016. zaručila za australskog milijardera jamesa Packera. No njihova ljubav nije uspjela pa su krajem iste godine tzaruke raskinuli.

Što je to bipolarni poremećaj?

Bipolarni poremećaj spada u skupinu poremećaja raspoloženja. Poremećaji raspoloženja su duševni poremećaji u kojima se osnovne psihopatološke promjene odvijaju na razini raspoloženja, ali događaju se i druge promjene u psihičkim i fizičkim funkcijama.

Ne ustručavajte se potražiti pomoć

Ako se vi ili netko vama blizak suočava s određenim psihološkim poteškoćama ili se jednostavno nalazite na životnom raskršću u potrazi da pravom odlukom nemojte se nikad ustručavati i pitati za pomoć i razgovor, piše Dnevnik.hr.

(www.jabuka.tv)2 komentara

  • Ajde, ne seri! Egoisticno celjade, razmazeno debelo deriste! Svima im nesto cim izadju u javnost!!! De , dikelu u ruke, umori se, pa kad dojdes uvece umorna, nece ti pasti te gluposti na pamet! Umori se , posteno, pas zaspat ko janje!

  • I ne bila bolesna! Dvo sad gledam reportazu i pita jedan kako se osjecas , ona suti! Oko nje i momka deset bodygard, neke plasticne zavjese, a limo! Ko bus! Ode na proslavu rodjendana! Jer da je normalna, nije! Samo jedna kamera sve slika! To sto ona dozvoli!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.