Manijaci stižu u Gabelu, prijeti novi sukob s Torcidom i Lavovima

Na stadionu Podavala u Gabeli nogometaši GOŠK-a će u sklopu 10. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine u nedjelju dočekati ekipu sarajevskog Željezničara. No, o ovom derbiju se ne priča kao o velikom nogometnom i sportskom okršaju dvaju nogometnih klubova, nego kao o susretu visokog rizika i sukoba koji bi mogli izbiti između navijačkih skupina.

Poznato je kako su navijači Hajduka prije dva tjedna dočekani u Sarajevu te kako zbog navijačkih nereda prijateljska utakmica između Željezničara i Hajduka nije odigrana. Veliki broj ozlijeđenih natjerao je Odbor za normalizaciju nogometa u BiH da reagira i donese klauzulu koja zabranjuje navijačima gostujućih klubova nazočnost na utakmicama.

Navijači Željezničara priredili sačekušu kod Konjica

Međutim, špekulira se kako će u Gabelu ipak doći veliki broj Manijaka, navijača sarajevskog Željezničara, a mnogi strahuju od nereda koji bi mogli izbiti u Gabeli, kako za vrijeme utakmice, tako i po završetku.

Ne treba ni zaboraviti kako je 12 pripadnika navijačke skupine Lavovi iz Gabele zamalo platilo glavom svoje gostovanje na utakmici u Sarajevu. Vraćajući se sa utakmice koju je GOŠK igrao protiv Olimpica u Sarajevu, navijački kombi je prije Konjica dočekala navijačka skupina od 30 pripadnika, koji su nosili obilježja Željezničara, koji su kamenovali kombi i pokušali u njega ubaciti upaljene baklje i tako onemogućiti vozača da nastavi put, čime su ugrozili živote svih koji su se nalazili u kombiju.

Nije teško zaključiti kako Torcida, koja ima veliki broj članova u mjestima koja se nalaze samo par kilometara od Gabele u Republici Hrvatskoj i cijeloj Hercegovini, ima razloga za dolazak na utakmicu, a ista stvar je i sa Lavovima, jer članovi i jedne i druge navijačke skupine osjetili su na svojoj koži bijes Manijaka.

“Stižu u civilu usprkos zabrani”
Pero Pavlović, predsjednik GOŠK-a ističe kako su u Gabelu svi dobronamjerni ljudi dobrodošli te kako se iskreno nada da navijačkih nereda neće biti.

– Iako je Odbor za normalizaciju donio klauzulu kojom zabranjuje nazočnost navijača gostujućih klubova na utakmicama,

Bojim se da će pripadnici navijačke skupine Manijaci ipak doći u Gabelu u civilu, ne kao navijačka skupina, što zasigurno neće biti drago navijačima našeg kluba, a ni drugih klubova. Bilo kako bilo, sve pozivam na fer i korektno navijanje i uživanje u nogometu – ističe za Dalmacija News Pero Pavlović,  predsjednik NK GOŠK.

Utakmica se igra u nedjelju, 15. listopada, s početkom u 15 sati.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.