Manifestacija ”Božić u Posušju” okupila veliki broj građana

Održan je prvi dan manifestacije Božić u Posušju, čiji je prigodan program okupio sve generacije na Trg hrvatskih branitelja.

Najmlađi su uživali u plesu, recitacijama, čitanju bajki, pisanju pisama djedu božićnjaku, nagradnim igrama i zabavno-edukativnom programu, dok nešto stariji uz druženje imaju prilike degustirati bogatu gastro ponudu te razgledati štandove s prigodnim rukotvorinama.

Ovaj prvi dan programa izmamio je veći broj Posušana, što zbog programa i ponude, što zbog neuobičajeno toplog vremena.

Ako je suditi po prognozama i u idućim danima vrijeme će ići na ruku, tako da organizatori toplo pozivaju sve da dođu i budete dio svečarske atmosfere.

U Širokom Brijegu počela tradicionalna manifestacija ”Što ti možeš učiniti za Božić?”

Jučerašnji program započeo je nastupima najmlađih, Vrtića Bajka i Cheerleading kluba Posušje, koji su marljivo za ovu prigodu spremali recitacije i učili plesne korake. Dječjeg smijeha i razdraganosti nije nedostajalo niti tijekom zabavnih nagradnih igara koje je pripremio organizator ovog događaja Općina Posušje, kao ni mašte prilikom pisanja pisama Djedu Božićnjaku.

U sklopu prvog dana „Božića u Posušju“ nazočne na Trgu hrvatskih branitelja pozdravio je načelnik općine Ante Begić. U prigodnom govoru je rekao kako je ova manifestacija izrasla u prelijep događaj te postala mjesto zajedništva, susreta i druženja naših Posušana kao i prijatelja i gostiju iz ostalih gradova. Zahvalio se i svima koji su sudjelovali u organizaciji te je čestitao nadolazeće blagdane Božića i Nove godine.

Nastavak programa, kroz večernje sate, donio je zabavu za one nešto starije. Oko 19:30 nastupila je klapa Zvizdan, koja je božićnim repertoarom itekako doprinijela svečarskoj atmosferi, a večer je začinio nastup polaznika Rock akademije. Oni su nešto življim ritmovima do posljednjeg trenutka nastupa držali atmosferu izuzetno živom. Sudeći po osmjesima i žamoru, ali i činjenici kako je plato ostao pun posjetitelja i nakon službenog programa, a blagdanska čarolija stigla je i u Posušje.

I sljedeća tri dana na Trgu hrvatskih branitelja priprema se bogat program. Najmlađe očekuju nastupi dječjih vrtića, čitanje božićnih priča i nagradne igre. Tu su i nastupi kulturno-umjetničkih društava te raznovrstan glazbeni program.

U četvrtak, u 19 sati biti održan Božićni koncert Glazbene škole Posušje, a nakon toga slijedi koncert Tamburaškog sastava Forte. Sutra, glazbom će atmosferu upotpuniti ženska klapa Zvizdan i klapa Grga.

Ono što se svakako me smije propustiti je i dolazak Djeda Božićnjaka iz dalekih zimskih krajeva u Posušje. Svojim sanjkama spustit će se u gradski park u petak oko 17:00 sati te će darivati naše najmlađe. U Posušju će se zadržati i dan kasnije, tako da će prilike za darivanje djece, koja su cijelu godinu bila dobra, biti i na sam Badnjak od 11 sati.

Sve posjetitelje ”Božića u Posušju“ očekuje i bogata gastronomska ponuda, a iako se ne očekuje previše hladno vrijeme, zagrijati se mogu i uz kuhano vino te druge tople napitke. Također, na štandovima su izložene raznorazne rukotvorine koje mogu biti i idealan božićni poklon ili uspomena s ovogodišnjeg druženja. Na kraju uz poziv da posjetite Posušje, napomenimo kako i ove godine prihodi od prodaje bakalara, kuhanog vina, rukotvorina posuških škola, kao i dio prihoda privatnih izlagača bit će doniran u dobrotvorne svrhe Caritasu biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkanj, poručili su organizatori.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.