Manda Pinjuh predstavlja zbirku “Brijeg Široki i rijeka Lištica”

Širokobriježanka Manda Pinjuh u srijedu 20. lipnja u 20 sati predstavit će zbirku pjesama “Brijeg Široki i rijeka Lištica”. Predstavljanje će biti održano u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg, a radi se o prvoj zbirci pjesama Širokobriježanke iz Mokroga.

Na predstavljanju zbirke pjesama govorit će don Ilija Drmić, fra Dane Karačić i sama autorica, a u programu predstavljanja sudjelovat će i članovi Franjevačkoga svjetovnog reda i Frame Široki Brijeg. Knjigu je ilustrirao Srećko Slišković, a objavljena je u nakladi Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg.

Zbirka je podijeljena na pet dijelova, koji na neki način predstavljaju okvirne teme njezina pjesničkog nadahnuća (“Tajne neke svete sile”, “Krvava zora”, “Volim ovaj kamen”, “Molite se sveci za nas”, “Neka sjeme rodi stostruko”).

Manda Pinjuh do sada je napisala više od 500 pjesama, a u njezinoj prvoj zbirci mjesto je našlo šezdesetak pjesama.

Inače, Širokobriježanka iz Mokroga nije nepoznata ljubiteljima lijepe riječi. Rođena je 1943. godine u Gornjem Gracu, pjesme je objavljivala u listovima “Franjinim stopama”, “Moj kamen”, “Vrisak”, “Kršni zavičaj” i “Brat Franjo”.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Ima li ijedna.knjiga da.nije Široki I da.nema fratara,ista tematika isti ljudi…još fali bleiburg I mabić.
    Postalo.dosadno.brate mili
    I nije Brijeg ne Brig,nek se ti fratri očituju o izvornom imenu…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.