Mamić smijenio Krunu Jurčića i ispričao se navijačima za sramotu!

KRUNO JURČIĆ nije preživio. Najteži poraz Dinama u povijest, i to pred domaćom publikom, nema opravdanja.

“Odmah smo se skupili, ljudi iz Nadzornog i Izvršnog odbora kluba i odlučeno je da se razilazimo s trenerom. Sramim se kako smo završili sezonu. Imam potrebu da se kao čovjek ispričam navijačima Dinama zbog ove sramote. To nije jeftina demagogija, naći ćemo način da im se iskupimo”, skamenjenog lica, pod utjecajem antidepresiva koje je gutao u loži, spustio se pod jug Zdravko Mamić.

Nije bilo potrebno pitati ga tko će biti nasljednik Krune Jurčića, jer Mamić to ne zna. Da zna, Kruno Jurčić ni večeras ne bi bio ovdje. Puno puta odao se gazda, otkrio ga je manjak kritike prema novinarima koji su ribali trenera, što je Mamićev uobičajeni hobi.

“Nisam se ovome nadao i zato mi je teško. Još popodne ručao sam s Krunom, slagali smo planove za nastavak sezone, za novu sezonu… Nije bilo primisli da ćemo se večeras razići. Molim vas, nemojte me ništa pitati više večeras…”

Dugo smo čekali Mamića ispred stadiona, brzo se pronio glas da se nešto “kuha” u klupskim prostorijama. Minutu prije nego što će se Mamić spustiti, direktor Damir Vrbanović uvjeravao nas je; “Deplasirano je večeras pričati o odgovornosti Krune Jurčića. Dinamo ima trenera”

Jeste li sigurni, upitao je netko…

15-ak minuta prije Jurčić je neočekivano održao jedan od svojih realnijih nastupa pred novinarima. Poslovično neurotičan i bez trunke samokritike, večeras je rekao da se o njegovoj ostavci može raspravljati u kontekstu visokih poraza. I Kruni je pao teret s ramena, ova priča više nije imala smisla.

23.08.2011. Jurčić nakon poraza u Malmou kojim su se plasirali u Ligu prvaka

Je li teško primati čestitke nakon ovakvog lica Dinama, upitao je Hrvoje Hrengek, HRT-ov reporter, Krunu Jurčića nakon drame na Swedbank Areni.

“Nakon kakve igre? Nakon kakve?”, Jurčić je bio pod očitim stresom.

“Nakon 12 godina Dinamo je u Ligi prvaka, a vi i vaše prvo pitanje… Naša igra… Pa samo je Rukavina imao tri zicera. Ma, bolje ništa, sve u redu…

31.10.2011. Prije utakmice s Ajaxom u Amsterdamu (izgubili 4:0)

“Očekujem kao i uvijek dobru predstavu svojih igrača, da na pravi način obrane čast hrvatskog nogometa i ako je moguće uzmu pokoji bod. Optimisti smo, ali pričati nakon svega ove sezone o nekoj našoj velikoj formi bilo bi laganje samog sebe.”

18.11.2011. Nakon pobjede protiv Splita u Parku mladeži (3:0)

“Prezadovoljan sam, trebalo nam je ovakvo nešto razi samopouzdanja. Ne mogu sada pričati o čudu, ali u Madrid idemo se boriti. I pokušati pobijediti!”

23.11.2011. Poslije poraza u Madridu (6:2)

“Naviknuo sam se ja već na pohvale… Nisam ja prvi prišao Mourinhu nego on meni, nisam ja trener takvog kalibra”

“Zar bi vi mene uspoređivali s Mourinhom?”, odgovorio je našem novinaru na pitanje je li zamjenom Leko – Alispahić priznao grešku u sastavljanju ekipe.

Nakon poraza od Ajaxa 2:0 u Maksimiru, na pitanje o zamjeni Beqiraj – Pokrivač rekao je da nije jukebox da ispunjava želje.

(Index.hr)

16 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.