Mađarska u nedjelju zatvara granicu s Hrvatskom? – Jabuka.tv

Mađarska u nedjelju zatvara granicu s Hrvatskom?

Mađarska u nedjelju zatvara granicu s Hrvatskom, a visoka ograda već je postavljena i sada se dodaje žilet žica, prenosi Tanjug.

Ograda visoka više od tri i pol metra već je postavljena, a sada se u njenom podnožju duž cijele kopnene granice Hrvatske i Mađarske postavljaju i kolutovi, tzv. žilet žice.

Mađarski vojnici već dva tjedna u urbano rade na podizanju bedema između te dvije države članice Europske unije, a prema informacijama koje dolaze iz Mađarske, cjelokupan posao mogao bi biti završen do nedjelje.

Kod graničnog prijelaza Baranjsko Petrovo Selo-Beremend postavljaju se kolutovi, a slično je i uz granicu u Podravini, u općini Gola i kod Botova.

Baranjsko Petrovo Selo kao službeni i Botovo, kao ilegalni prijelaz, su preko kojih je tijekom dva tjedna u Mađarsku ušla glavnina od gotovo 100.000 migranata koji su u Hrvatsku prethodno došli iz Srbije.

Žičana ograda tako je postavljena uz kanal daličica kod Gole i dale, au srijedu je došla i do samog ilegalnog prijelaza u Botovo kojim je dosad prošlo više od 50.000 izbjeglica.

Mađarski vojnici za samo dva dana postavili su ogradu, čime su u slučaju odluke njihove vlade spremni zaustaviti ulazak izbjeglica na svim ilegalnim prijelazima u Prekodravlju.

Kako se neslužbeno doznaje, zatvaranje granice i završetak gradnje ograde planirani su za kraj ovog tjedna, vjerojatno u nedjelju, nakon čega će izbjeglice u Mađarsku moći samo preko službenih prjelaza.

(Fena)


1 komentar

  • ZIMA DOLAZI CILJEVI SE MJENJAJU ,SILOM ILI MILOM A U BIH SE PRIPREMA TEREN.BOGATI ARAPI KUPUJU ZEMLJU U BIH,A PROLETERI NADIRU,ZASTO NE U BIH TA KOD NJIH CE BIT-SVOJIMA DODOSE SVOJI IH PRIMISE-A LIJANOVIC JE VEC DOVEO SADIKA DA IM PRIPREMI DOBRODOSLICU U SIROKI

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.