Macron pobjesnio u Jeruzalemu, istjerao izraelsku policiju iz crkve – Jabuka.tv

Macron pobjesnio u Jeruzalemu, istjerao izraelsku policiju iz crkve

Francuski predsjednik Emmanuel Macron sukobio se danas tijekom obilaska starog dijela grada Jeruzalema s izraelskom policijom.

Optužio je policajce da krše pravila prema kojima im je zabranjen ulazak u crkvu svete Ane koja se smatra francuskim teritorijem.

Ne sviđa mi se to što radite. Izađite, molim vas. Nema potrebe za provokacijom, upozorio ih je.

Francuski predsjednik posjetio je Jeruzalem kako bi sudjelovao na Petom svjetskom forumu holokausta koji obilježava 75. godišnjicu oslobođenja koncentracijskog logora Auschwitz-Birkenau, javlja BBC.

Crkva svete Ane, koja datira iz 1138. godine, najbolje je sačuvana križarska crkva u Jeruzalemu. Pod francuskom je vlasti otkako su je Osmanlije 1856. predstavili Francuskoj kao poklon zahvalnosti zbog sudjelovanja u Krimskom ratu.

Na videosnimci koja se pojavila na društvenim mrežama vidi se kako Macron stoji na ulazu u crkvu okružen francuskim i izraelskim pripadnicima osiguranja i izraelskom policajcu kaže kako mu se ne sviđa to što on radi.

Ne sviđa mi se to što radite. Izađite, molim vas. Nema potrebe za provokacijom. Žao mi je, ali pravila su poznata. Nitko nikoga ne treba provocirati. Mi smo mirni, kazao je Macron.

Molim vas, poštujte pravila onakva kakva jesu već stoljećima, dodao je, prenosi Index.

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova odbilo je komentirati incident.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.