Lukač: Spriječit ćemo SIPA-u u pretresima, a pucat ćemo ako bude potrebno

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač upozorio je da će Policija Srpske ubuduće spriječiti svaki pokušaj Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) da pretrese prostorije lokalnih i republičkih institucija.

Lukač je istaknuo da će Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske striktno provoditi odluku Vlade Srpske o obustavljanju suradnje sa SIPA-om, Sudom i Tužiteljstvom BiH.

“Postupanje SIPA-e u Novom Gradu je neprimjereno i grubo kršenje međupolicijske suradnje. Zbog toga nećemo odgovarati na njihove akte i postupati po njihovim zahtjevima”, rekao je Lukač za “Press

Republika Srpska” i napomenuo da će pripadnici MUP-a Srpske koristiti oružje samo ukoliko bude upotrijebljeno protiv njih.

On je naglasio da bi u narednom periodu u MUP-u Republike Srpske trebalo biti zaposleno 400 mladih ljudi, kao i da se na opremanju Policije radi duže vrijeme, prenosi Srna.

“Na raspolaganju imamo mlade ljude koji su završili Višu školu unutarnjih poslova. Kada ih zaposlimo, imat ćemo mlad i školovan kadar koji je budućnost MUP-a Republike Srpske”, rekao je Lukač i dodao da jačanje Policije ne vodi ka secesionizmu Srpske i obračunu sa političkim neistomišljenicima.

Govoreći o opasnosti od terorizma u BiH, Lukač je rekao da postoje građani ove zemlje koji su spremni na samoubilačke napade. “To se vidi i iz napada na vojnike u Rajlovcu, nakon čega je ubojica izvršio samoubojstvo. Odlazak osoba iz BiH na sirijsko ratište i njihov povratak u zemlju radikalizirat će prilike, a prema podacima više od 300 građana BiH nalazi se u Siriji”, kaže Lukač.

Navodeći da je zbog toga u Srpskoj potrebno donijeti zakon o antiterorizmu, Lukač ističe da trebaju postojati specijalizirani ljudi samo za borbu protiv terorizma i ekstremizma, jer je to velika i opsežna problematika, objavila je Srna.

Takav zakon, kako je rekao, treba biti donesen s ciljem sigurnosti svih građana i njihove imovine, već je formirana radna grupa koja radi na tome, bit će napravljen nacrt zakona, koji će biti spreman da se pusti u proceduru kada bude odlučeno da je to potrebno.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

 • Tako je ,svaka cast Dodiku. Rs srbiji ,hercegovinu zase pa muslice izolirati nek se sami hapse. Ta vecina ih zivi na racun hercegovine

  • Ti si ko neki prikurac ustaša ,sveži mačku o rep.Srbi imaju pravo njim neće maskirane balije terorizitati.
   Oni će haračit po hercegovini,a mi ta govna hranimo.Čović je najveće zlo za hrvate ….
   Dodik svaka čast samo ako ustraješ ,kapa do poda iz hrvatske Hercegovine koja je izdana od HDZeova šljama-ispljuvka..

 • ASM ti si komad budale..malo je i to reć ti si krelac.Delija..potpuno se slažem s tvojim.komentarom.Eemoj Čovke.Neki sr nebi trebali prezivat po čovjeku nego po g.vnetu.Govnić.

 • Pa disam ja ista o tome napiso,ja sam napiso da su srbi jaki na rjecima a da su sve ratove koje su poceli popusili nista vise,naravno da nedaju balijama da ih reketare ali kad zveckaju oruzjem vazda im se obije o glavu,cao jebo vas dodik obadvojicu ili je ista osoba oba komentara napisala.

Komentiraj: