Luka Šakota: “Kada spojiš talent, volju i želju za stalnim napretkom, sve ide samo od sebe”

Napravili smo mali intervju sa Lukom Šakotom koji je u vrlo kratkom roku napravio fantastične rezultate. Ako ovako nastavi, medalja i intervjua će biti sve više!

1. Kada si se odlučio početi baviti atletikom ?Atletiku sam volio od malih nogu, ali tada nisam imao mogućnosti da to treniram, zbog toga jer u Širokom Brijegu nema staze. Zbog toga sam se odlučio za kaate koje sam trenirao 7 godina. Nakon što su treneri vidjeli moju brzinu na županijskim igrama, na kojim sam sudjelovao u  prvom razredu gimnazije, pozivaju me da krenem trenirati,  Poslušao sam ih  i nakon par tjedana treniranja krenuo sam postizati nevjerojatne rezultate.

2. Koliko dugo već treniraš atletiku ?

Atletiku treniram oko 2 i pol godine, ali ako odbijemo vrijeme koje sam pauziro zbog raznih ozljeda , treniram je tek godinu i pol.
3. Koliko često imaš treninge i gdje treniraš ?

Treninge imam svaki dan osim nedjeljom. Taj dan mi je predviđen za odmor.  Treniram u Ljubuškom  na stazi i u teretani na Pecari u Širokom Brijegu.

4. Dali je teško uskladiti školu i treninge ?

Teško  je, ali se ipak može iskombinirati, ali mi pomaže i činjenica da mnogo razumijevanja imaju moji profesori i direktor.

5. S obzirom da si tako kratko u atletici, kako to da si već osvojio mnogo medalja ?

To je jednostavno tako. Kada spojiš talent, volju i želju za stalnim napretkom i tome da budeš najbolji,  sve ide samo od sebe. Ja sam  svjedok jer sam višestruki prvak BiH i Hrvatske!

Šakoti želimo svu sreću u nastavku karijere, sa što manje ozljeda,  i što više medalja!

( Razgovarao: Nikola Rozić – Www.HercegSport.info )

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.