Luka Menalo: Brzonoga “višićka jegulja” zabija i asistira

Pratitelji događanja u Premijer ligi BiH ove jeseni dobro su zapazili igre mladog Luke Menala (22. srpnja 1996.), brzonogog krila Širokoga Brijega, strijelca devet pogodaka i asistenta za još pet pogodaka suigračima.

Više golova zabio je samo Mersudin Ahmetović, napadač Sarajeva. Menalovo ime našlo se u momčadi jeseni svih novina i portala koji su se bavili ovim analizama, ne samo kao strijelca. Po mnogima je bio najbolji nogometaš jeseni u BiH, piše Večernji list.

Prate ga menadžeri i skauti

Uz ime “jegulje iz Višića” Transfermarkt je ispisao pozamašnu svotu njegove vrijednosti – 700.000 eura! A na utakmicama Širokoga kući i u gostima Menalove su igre pratili brojni menadžeri i skauti raznih klubova. Krajem jeseni mediji su objavili kako je Željezničar poslao “pismo namjere” na Pecaru s ponudom za prijelaz Menala na Grbavicu. Pristaše Širokoga ponudu su shvatili kao provokaciju, sigurni da Željezničar nema taj novac koji bi zadovoljio Široki.

“Istina je da je Željezničar poslao ponudu, ali smo je odbili i zahvalili se. Za Menala se zanimaju i razni klubovi iz regije, a mi očekujemo puno bogatiju ponudu od Željezničarove”, izjavio je tada sportski direktor Širokoga Brijega Dalibor Šilić, podsjeća Večernjak.

A i sami Menalo ostao je “mrtav – hladan”.

“Nisam ni razmišljao o ponudi Željezničara, nije me ostavila bez daha. I ja mislim kako je ponuda pomalo neozbiljna. Nije bila zanimljiva ni ponuda poljske Jagiellonije (o njoj se radilo, a ne o ponudi Legije iz Varšave, kako su objavili neki mediji – op. a.). Znam da su me Poljaci pratili više puta i Širokom ponudili neki iznos, koji je moj klub elegantno odbio. Inače, ugovor na Pecari traje do 1. lipnja 2020. godine”, rekao nam je Menalo koji se na naš telefonski poziv javio iz dalekoga Toronta!

U posjetu bratu

“Evo me u Kanadi, došao sam u posjet bratu Peri. Za njihove je prilike “malo prohladno”, minus dvanaest. Bilo je kad sam došao minus šesnaest. Bio sam ovdje i lani, pamtim i minus dvadeset. I, ne mogu reći da uživam na ovim hladnoćama jer ipak sam ja iz tople mediteranske doline Neretve“, šali se Menalo i dodaje:

Brat Pero igrao je ovdje za Croatiju, ali je prestao. Sada radi, tu su mu supruga i dvoje djece. Ovdje ima puno Hercegovaca, družimo se i viđamo. Najviše sam u društvu bratova šurjaka. U Torontu ću čekati Božić, ići na polnoćku kao i lani. Kondicijski trener Mate Brekalo dao mi je program rada, pa već pomalo treniram. Večeras idem na košarku, pogledat ću NBA susret Toronto – Philadelphia. Veselim se što ću gledati Darija Šarića, on igra u Philadelphiji. U Hercegovinu se vraćam 3. siječnja…”

Krajem sezone Luka Menalo je ozlijedio prepone, pa nije igrao dvije zadnje utakmice u Premijer ligi BiH. Sad je bolje, ali još trči samo “pravolinijski”. Ipak, do prozivke 8. siječnja trebao bi biti potpuno zdrav.

“Fizioterapeut Dragan Mijatović stalno zove i propituje me za moje zdravlje. Čujem se i sa svojim suigračima. Moramo se dobro spremiti za proljetni dio prvenstva. Još smo u igri za naslov, nadam se da ga možemo “dohvatiti”. Ima Široki Brijeg dobru i složnu momčad, šteta što smo pri kraju malo “uprskali”, ali ozljede su glavni razlog”, kazao je Menalo.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.