Luigi Pezzuto na blagoslovu novog križnog puta u Jablanici

U nedjelju 24. veljače 2019. godine župu Bezgrješnog začeća BDM u Jablanici posjetit će apostolski nuncij u BiH nadbiskup monsinjor Luigi Pezzuto.

Tom će prilikom blagosloviti nove postaje križnoga puta. Kako je u razgovoru za portal Jabuka.tv kazao jablanički župnik don Marko Šutalo ovo je povijesni događaj za ovu malu, ali živu župu hercegovačke biskupije.

U dogovoru s prijateljem župe, akademskim kiparom Mariom Naletilićem, proces obnove crkve privest će se kraju. Mario već godinu dana radi na ovim postajama i ovih dana ih je priveo kraju. Riječ je o ulju na platnu veličine 65 x 45, istaknuo je župnik Šutalo.

Don Marko ističe kako je prilikom božićnog susreta monsinjor Pezzuto izrazio želju posjetiti ovu župu i tom prilikom blagosloviti nove postaje križnoga puta.

Nuncij je izrazio i želju da se nakon mise ispred crkve susretne s vjernicima. Ovo je župa koja je u posljednjem ratu doživjela najveće strahote. Od 950 vjernika, koliko je župa brojala prije rata, danas ih je tek šezdesetak, kazao je u razgovoru za portal Jabuka.tv jablanički župnik don Marko Šutalo pozivajući sve vjernike iz Jablanice i okolnih mjesta na obilježavanje ovoga događaja.

Sveta misa će se slaviti u 10 sati.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.