Lovrinović o nedolasku Srba na sjednicu: Nema smisla dalje raditi

Predsjedatelj Kluba zastupnika HDZ-a BiH Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović izjavio je da je sjednica tog tijela podsjećala na federalni parlament jer nisu nazočili zastupnici iz Republike Srpske.

Volio bih da nije tako, uvažavam konstataciju kolega da parlament možda nije izazvao ovo stanje, ali se ne slažem da nismo značajno tom stanju doprinijeli, rekao je Lovrinović.

Dodao je da od prošlog, pa i ovog mandata, parlamentarna većina ne funkcionira i da je mnogo stvari kojima su doprinijeli za ovakvo stanje, ali napominje da ni danas nitko nije ponudio rješenje i da se krivnja pokušava prebaciti na nekog drugog.

Smatra da nema smisla dalje raditi ako se unaprijed zna da nešto ne može biti završeno, nego treba sjesti i razgovarati.

Mišljenja je da se politički dogovori mogu postići bilo gdje, ali njihova realizacija mora biti u institucijama u kojima se donose zakoni i drugi propisi.

Sjednica Zastupničkom doma Parlamentarne skupštine BiH održana je u ponedjeljak bez nazočnosti zastupnika iz Republike Srpske, koji su ranije odlučili ne sudjelovati u radu ovog doma, nakon odluke bivšeg visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Inzka o dopuni Kaznenog zakona BiH kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, donesene 23. srpnja.

Zastupnici iz RS-a nisu došli na sjednicu Zastupničkog doma

(Fena)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.