Lopovi kradu povrće na njivama oko Širokog Brijega

“Posadio sam u polju kukuruz, rajčice, paprike, bundeve… I sve to lijepo okopavao, navodnjavao, plijevio i mučio se, a onda jedno jutro na njivi zatekao pustoš. Netko mi je noću pobrao dobar dio uroda, uz ostalo oko 150 bundeva, kojima sam namjeravao toviti svinje”, priča za Večernjak jedan mještanin Knešpolja kod Širokoga Brijega, dodajući da su lopovi “očerupali” njivu s bijelim lukom njegovom susjedu.

– Sigurno se ne radi o obijesnoj mlađariji koja je oduvijek znala upadati u tuđe vrtove i voćnjake, pobrati trešnje, jabuke, lubenice… To su momci obično radili iz obijesti, ali ovo su pravi lopovi. Ovoliko luka koliko su pobrali na susjedovoj njivi sigurno nisu odnijela djeca, niti pojedinac za osobne potrebe. Prije će biti da ga je lopov odnio negdje na tržnicu zbog preprodaje.

– Ne bih da mi se ime povlači u novinama, a tko zna što bi mi lopov još mogao učiniti. Tako i drugi reagiraju, a slučajevi krađe nisu rijetki. Već se događalo da preko noći nekome pokradu kupus, krumpir, grožđe iz vinograda… A zimi je “moda” krađa pršuta i drugoga mesa iz sušnica. Nisam ništa prijavio policiji, teško da bi i oni otkrili lopova. Ne znam ni jesu li drugi prijavljivali.

– Nikakvih prijava nije bilo, ni ovoga ni prošlog ljeta. A ako ih nije bilo, kao da se ništa nije ni dogodilo, pa ne možemo provesti nikakvu istragu. Drugo je bilo zimi, tada su prijavljivane krađe pršuta i suhog mesa, rekao je načelnik Policijske postaje Široki Brijeg Pero Kožul za Večernji list.

Često se čuju i priče o štetama koje “berači” tuđe muke prave na njivama u planinskim područjima oko Blidinja:

– Meni i susjedima gore na planini krali su krumpir, luk, mrkvu. Jedan je susjed prošle godine prijavio štetu policiji u Tomislavgradu, jer to je na području njihove općine. Koliko znam, tada su lopovi uhvaćeni, rekao je jedan Širokobriježanin, dodajući kako pojedinci noću znaju čuvati svoje njive stražareći s lovačkim puškama. Koje bi, kako tvrdi, sigurno upotrijebili kad bi “berač” ušao u njihov posjed! (Večernji list)

(www.jabuka.tv)4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.