London: Vlast preživjelima nakon požara u londonskom tornju kupila luksuzne stanove

Preživjeli u stravičnom požaru koji je zahvatio Grenfell Tower u Londonu dobit će trajni smještaj u luksuznom stambenom objektu vrijednom dvije milijarde funti u Kensingtonu.

Vlada je kupila 68 jednosobnih, dvosobnih i trosobnih stanova, a ove informacije stižu tek sedam dana nakon katastrofe u kojoj je smrtno stradalo 79 osoba. Mnogi su ostali na ulici, a sada će dobiti stanove u kompleksu u kojem nekretnine koštaju od 1,5 milijuna funti ili 1,7 milijuna eura.

Iako su kritizirali i ljutili se na sporu i kaotičnu reakciju dužnosnika po dojavi požara, sada će dobiti priliku da obnove svoje živote.

Kompleks Kensington Row obuhvata 24-satnu uslugu vratara i privatno kino, navodi se na web stranici projekta. Svaki novi dom bit će potpuno opremljen, a očekuje se da gradnja bude završena do kraja srpnja.

Nije jasno hoće li novi stanari Grenfella imati pristup istim objektima kao i privatni vlasnici, a Odjel za zajednice i lokalnu vlast objavio je da će dodatni javni novac pomoći da opremanje stanova bude brže okončano i angažovano više radnika, prenosi Pogled.ba.

“Naš prioritet je da svi koji su izgubili svoje domove budu trajno smješteni što je prije moguće kako bi mogli početi obnavljati svoje živote”, rekao je tajnik Odjela Sajid Javid. Novi domovi nalazit će se na oko 2,4 km od izgojelog tornja.

 

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.