London: Roditelji skupili novac za liječenje, a sud odlučio da njihova beba treba umrijeti

Roditelji osmomjesečnoga Charlieja Garda, dječačića iz Londona koji boluje od teške genetske bolesti, željeli su ga odvesti na eksperimentalno liječenje u SAD, no sud im je to zabranio.

Liječnici su utvrdili da dječaka koji boluje od mitohondrijske bolesti koja uzrokuje progresivnu slabost mišića i teška oštećenja mozga, treba prebaciti na odjel za palijativnu skrb, a sudac se nakon trodnevnoga saslušavanja i posjeta Charlieju u bolnici, s njima složio, piše Sky News.

“Smatram da je za Charlieja trenutno najbolje da bude premješten na odjel palijativne skrbi te da tamo umre s dostojanstvom”, rekao je sudac.

Rekao je da je odluku donio teška srca, no da smatra da je u najboljem interesu za dječaka. Roditelji Chris Gard i Connie Yates odluku su primili veoma teško. Oni su preko GoFundMe stranice skupili već više od milijun funti za nastavak njegova liječenja, no sada će morati novac usmjeriti na nešto drugo.

Njihova odvjetnica rekla je da su duboko potreseni ovom odlukom te da im nije jasno zašto sud nije htio Charlieju dati makar šansu za preživljavanje.

Charlie je rođen 4. kolovoza 2016. godine i njegovi roditelji se otad bore za njegovo ozdravljenje.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.