Lokalna akcija pojačane kontrole prometa u Širokom Brijegu

Noću sa subote na nedjelju, u vremenu od 22:00 – 03:30 h, na području općine Široki Brijeg provedena je lokalna akcija pojačane kontrole prometa.

Cilj akcije bio je otkrivanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja (upravljanje motornim vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanje motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, prekoračenje brzine i dr.).
U akciji su sudjelovale četiri policijske ophodnje, tri ophodnje PU Široki Brijeg i jedna ophodnja Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a, a iste su kontrolirale promet u skladu s planom akcije, na lokalitetima gdje se očekivao najveći promet motornih vozila.
Tijekom akcije kontrolirano je 115 vozača i vozila a evidentirano je ukupno 27 različitih prekršaja.
Alkotestiran je ukupno 61 vozač a izvršenim alkotestiranjima kod njih 6 izmjerena je nedopuštena koncentracija alkohola u dahu – svi alkoholizirani vozači isključeni su iz prometa te su im na licu mjesta uručeni prekršajni nalozi.

Iz prometa je isključen i jedan vozač koji je upravljao motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje tj. bez položenog vozačkog ispita – protiv istoga ćemo podnijeti Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka na Općinskom sudu u Širokom Brijegu.

Zbog neregistriranosti iz prometa su isključena i 3 motorna vozila.
(www.mupzzh.ba)

13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.