Ljubuški volonteri očistili rijeku Trebižat od Koćuše do Kravice

Turistička zajednica Grada Ljubuškog u subotu je organizirala ekološku akciju čišćenja korita rijeke Trebižat.

Pedeset volontera je prešlo područje od vodopada Koćuše do Kravice. Volonteri su bili raspoređeni u skupine. Dio je išao kajacima nizvodno od Koćuše u 3 skupine, a 2 skupine volontera su pješice prešli cijeli Bajer i pokupili otpad uz rijeku.

Među volonterima su bili učenici Gimnazije Ljubuški i Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića Ljubuški, rukometaši Izviđača, članovi Gorske službe spašavanja, Biciklističkog kluba Ljubuški te mještani koji su svojim dolaskom potvrdili svoju osviještenost o važnosti rijeke Trebižat.

Rijeka Trebižat je uvijek imala iznimnu važnost za život na ovome području i ključna je za razvoj gospodarstva. Posljednjih godina nam pruža mogućnost da se razvijamo i kao turistička destinacija jer svojom ljepotom privlači turiste diljem svijeta. Jedinstvena ponornica sa svojih devet imena je prirodno bogatstvo koje smo dužni čuvati i održavati.

Cilj subotnje ekološke akcije je bio podizanje svijesti o potrebi očuvanja okoliša. Možemo biti zadovoljni jer smo među volonterima imali razne generacije koje su ujedinjeno djelovale u svrhu ostvarenja svoga cilja. Ova akcija nije završetak priče nego tek početak jedne ekološke kampanje kojom ćemo, nadam se, potaknuti još ljudi da nam se pridruže i da svojim svakodnevnim djelovanjem zajedno doprinesemo očuvanju ovoga prirodnog blaga.

Zahvaljujem se svima koji su podržali akciju čišćenja korita rijeke Trebižat. Zahvaljujem se gradskim i županijskim vlastima, JP “Parkovi”, udrugama i športskim klubovima, Gorskoj službi spašavanja i svim volonterima koji su izdvojili svoje slobodno vrijeme za doprinos cijeloj zajednici, poručila je ravnateljica Turističke zajednice Grada Ljubuškog Veronika Pinjuh.

Veronika Pinjuh: U Ljubuškom svaki posjetitelj može pronaći nešto za sebe

(www.jabuka.tv | Foto: Radio Ljubuški)

1 komentar

  • Za one koji ne znaju
    Od kocuse do kravice je 22 km
    Skoro koliko je od Ljubuškog do mora
    Ne bi svi misari ocistili za 2 dana
    Pozz iz Ljubuskog

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.