Ljubuški: U pretresima pronađeno pola kilograma heroina

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu ujutro su započeli koordiniranu akciju kodnog naziva ”Ostrvo” s policijskim službenicima MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

U okviru ove akcije uhićene su četiri osobe inicijala D.V. (1980), Z.P. (1991), A.B. (1987) i R.K (1985) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenu djelom neovlašteni promet opojnim drogama i izvršeni pretresi objekata na tri lokacije na području Ljubuškog.

heroin_SIPA_2

Foto: SIPA

Pretresom stambenog objekta, pratećih prostorija i dvorišta koje koristi osoba inicijala D.V. pronađeno je oko pola kilograma opojne droge heroin, i to više od 400 grama miksanog heroina i oko 65 grama heroina visoke čistoće i kvaliteta.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e, osobe inicijala Z.P. i A.B. shodno uputama postupajućeg tužitelja su otpuštene, dok kriminalistička obrada nad osobama inicijala D.V. i R.K. i dalje traje i one će u četvrtak, uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i počiniteljima, biti predane Tužiteljstvu BiH na daljnjee postupanje.

Daljnjee aktivnosti po ovom predmetu se intenzivno nastavljaju, priopćeno je iz SIPA-e.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.