Ljubuški: U Gornjim Radišićima pronađen nasad indijske konoplje

Temeljem prikupljenih operativnih podataka i njihove analitičke obrade Uprava policije MUP-a ŽZH je započela i provodi operativno taktičku akciju kodnog imena ”Opijat III”, s ciljem suzbijanja kaznenih djela vezanih za proizvodnju, preradu, prodaju i stavljanje u promet opojnih droga.

Postupajući u okviru navedene akcije 3. rujna 2016. godine policijski službenici Uprave policije, Sektora kriminalističke policije i PU Ljubuški došli su do operativnih saznanja da se na području mjesta Gornji Radišići, općina Ljubuški, nalazi nasad indijske konoplje, te je izvršenom pretragom terena pronađen nasad od 17 stabljika visine od 88 do 135 centimetara koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje.

Na licu mjesta su izvršene očevidne radnje, stabljike su posječene i pohranjene u službene prostorije PU Ljubuški, te su izuzeti i ostali tragovi s lica mjesta te će biti poslani na potrebita vještačenja, a o svim mjerama i radnjama je pravodobno izvješteno Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu.

Treba napomenuti da policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽZH nastavljaju kontinuirano i u daljnjem razdoblju sa provođenjem akcije ”Opijat III” u 2016. godine, te je u dosadašnjem razdoblju od strane policijskih službenika Uprave policije provođenjem navedene akcije zaplijenjeno:

  • Dana 18. svibnja 2016. godine policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu i Uprave policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke su izvršili su pretrage više objekata na tri lokacije na području općine Ljubuški kojom prilikom je oduzeto oko pola kilograma heroina i manje pakovanje opojne drogu kokain.
  • Dana 6. srpnja 2016.godine 10 stabljika indijske konoplje oko 400-500 grama u mjestu Donji Radišići, općina Ljubuški gdje je protiv dvije osobe podneseno Izvješće o počinjenom KD Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu
  • Dana 13. srpnja 2016.godine 23 stabljike indijske konoplje u mjestu Gornji Radišići, općina Ljubuški gdje je protiv jedne osobe podneseno Izvješće o počinjenom KD Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu
  • Dana 13. srpnja 2016.godine 179 stabljika indijske konoplje u mjestu Gornji Radišići, općina Ljubuški gdje je protiv jedne osobe podneseno Izvješće o počinjenom KD Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu
  • Dana 17. srpnja 2016.godine 272 stabljike indijske konoplje visine u mjestu Drinovci, općina Grude gdje je protiv jedne osobe podneseno Izvješće o počinjenom KD Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu.

Ukupna vrijednost zaplijenjene opojne droge po akciji ”Opijat III” iznosi, po slobodnoj procjeni, oko milijun konvertibilnih maraka, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • Ajde ne seri ti sa imenima svi tajkuni,moćnici ,njihova djeca sve ti je na bjelom i dan i noć i sada se dovezali 17 stabljika indijske konoplje. Sjedi ujutro na kavu gdje sjede ti likovi pa im vidi zjenice,doduše nemoguće jer svi nose tamne naočale, bilo sunce ili oblačno. Voziti auto od 100 000 km,nemati jednu-dvije ljubavnice ,ne šmrkati bjelo,pa nisi kul,nisi u trendu. To je imiđž ove mladeži,od bjesa ne znaju što će pa udri po bjelom i kurvama.Neka policija sprovede vikendom test na droge,ali korektno i na svakog učesnika u prometu,pogotovu ove mlađe koji voze aute bjesne i pokazatelj će biti da ih je 90 posto na drogama,ali to su tatini sinovi,tajkuna ili političara.

  • Bravo za komentar iznad. Ovaj Toni ili ne kuži stvari ili stvarno čovjek nezna kako to funkcionira kod nas. Moj Toni svi mi znamo u našim općinama,mjestima tko dila drogu,opijate,tko to konzumira,valjda bi to trebala znati i policija i organi gonjenja,Sipa,Osa,Tužilaštvo. Naravno da smo svi za objavu imena u medijima i sa oltara Crkve Nedeljom u 11.00h.ali svih ma čiji bili i kako se zvali i prezivali,ne samo bjede i ovih mali dilera. Pa u prvim redovima ti sjede oni koji su na bjelom i koji imaju po 2-3 ljubavnice,naravno i sretne brakove, uljepšane novcem,bjesnim autima i raskoši garderobe i drugog luksuza. itd.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.