Ljubuški: Skoko i Frka-Petešić predstavili knjigu “Hrvatska u 30 priča”

Knjiga “Hrvatska u 30 priča” autora Bože Skoke i Zvonimira Frke-Petešića predstavljena je u petak u Kulturnom centru u Ljubuškom.

Uz autore, knjigu su u punom Kulturnom centru predstavili prof. dr. sc. Vanda Babić Galić, sveučilišna profesorica i znanstvena savjetnica Instituta za migracije u Zagrebu te posebna savjetnica hrvatskog ministra vanjskih i europskih poslova, prof. dr. sc. Goran Bandov, sveučilišni profesor i politički analitičar, voditelj Središnjeg ureda za međunarodne odnose i održivi razvoj Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Mario Šiljeg, sveučilišni profesor i ravnatelj Instituta za vode Josip Juraj Strossmayer.

U knjizi koja ima i izdanje na engleskom jeziku, koje je prošireno dodatnim informacijama o Hrvatskoj, autori pričaju 30 kratkih priča koje oslikavaju Hrvate, odnosno knjiga govori o tome po čemu su Hrvati slični, a po čemu se razlikuju od drugih europskih naroda, o tome što su ključne hrvatske posebnosti u odnosu na druge europske države, što je suvremeni hrvatski identitet, a što čini naš mentalitet, zatim o tome na što su Hrvati ponosni, što smatraju svojim manama, što čini hrvatski način života i čime su Hrvati zadužili svijet, uz ilustracije grafičkog dizajnera i ilustratora Vedrana Klemensa.

Programom je moderirala Antonia Ćosić, a u glazbenom dijelu nastupio je Stjepan Lach uz pratnju Luke Bubala na glasoviru, priopćio je Grad Ljubuški.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • Je li ovo onaj Frka što mu je Plenković nakon potresa plaćao renoviranje stana državnim novcem, iako ima drugi stan, a dotle neki siromasi spavaju po šupljim i hladnim kontejnerima?

  • Uvozimo kriminalce i lopove još nam drže predavanja a protjerujemo nasu omladinu pametnu i pismenu ( a kako bi inače ovi nepismeni bili na vlasti )

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.