Ljubuški osnovnoškolci posadili masline u školskom dvorištu – Jabuka.tv

Ljubuški osnovnoškolci posadili masline u školskom dvorištu

Učenici OŠ Ivane Brlić Mažuranić na Gračinama u utorak su sadili masline u školskom dvorištu.

Riječ je hvalevrijednom projektu koji za cilj ima dugoročne efekte.

Ovaj projekt uključuje suradnju svih učenika i osoblja ove škole. Srž ili tema ovog projekta je da poput samog stabla masline želimo ostvariti dugotrajan pečat i potpis svih razreda ove škole. Ovaj će nas događaj podsjećati na zajednički trud i suradnju, rekla je učenica Ana Nižić, a njezina kolegica Marta Mucić kaže kako je svaki razred dobio četiri sadnice masline koje su posadili, a plan je da ih nakon toga održavaju tijekom cijele godine, piše Radio Ljubuški.

Pošto smo mi četvrti razred naša će stabla naslijediti i održavati netko drugi, objašnjava Marta Mucić.

Ana Nižić kaže kako ovo nije jedini projekt koji rade u njihovoj školi.

Urađeno je mnogo toga, od bojanja klupa, ocrtavanja terena za igru, prebojavanja golova, a u tijeku su još neki projekti, kaže Ana.

Njihova ravnateljica Danijela Planinić zahvalila se tvrtki Marinada iz Mostara koja im je donirala 100 sadnica masline za današnji događaj, djelatnicima Parkova koji su iskopali rupe za sadnju, Gradu Ljubuški i gradonačelniku koji su ih podržali u ovom projektu, te svom osoblju škole, posebice nastavnicima tjelesne kulture i kućnim majstorima.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Za pohvalu cija je god ideja a svi sluzbenici bi tribali sa djecom skolskom uredjivati dvoriste i svijest o cuvanju prirode od smeca i unistavanja samo da se malo potrude i izidju iz zbornica

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.