Ljubuški: Objavljen drugi broj godišnjaka “Bilig” – Jabuka.tv

Ljubuški: Objavljen drugi broj godišnjaka “Bilig”

Iz tiska je izašao drugi broj godišnjaka “Bilig”, glasila udruge Hercegovačka kulturna baština – Bilig iz Ljubuškog.

U ovom broju objavljen je niz raznovrsnih kulturnih, društvenih i povijesnih priloga. Između ostalog, tu su zabilješke o kulturnim događanjima tijekom prošle godine u hercegovačkim općinama, književni prilozi hercegovačkih autora, prilog o djelovanju Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, tekst Vinka Grubišića o tri hrvatska pisma, Dragana Vidovića Jurine beside, prilozi Vesne Slobođan o Josipu Ruđeru Boškoviću, željeznici i Popovu polju i drugi.

Zanimljivi su i prilozi Ante Čuvala o dvama dnevnicima vojnika Mirka Govorka iz dviju vojska (domobranske i JNA), Wolffya Krašića o progonu hrvatskih studenata iz Hercegovine u Zagrebu krajem 1950-ih i početkom 1960-ih, Željke Šaravanje o poštanskim markama – čuvaricama povijesti i ljepote a valja spomenuti i sažeti prikaz Ante Ilića o hercegovačkim planinama koji prate fotografije Perice Biške.

Osim toga, u godišnjaku je i katolički kalendar za 2021. s istaknutim neradnim danima u FBiH i Županiji Zapadnohercegovačkoj a u završnom dijelu nalazi se adresar kulturnih i sportskih društava u Hercegovini, priopćeno je iz Udruge HKB Bilig Ljubuški.

Godišnjak “Bilig” se može naručiti na E-mail adresu [email protected] ili preko Facebook stranice Udruge.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.