Ljubuški: Maturanti jedanaestog naraštaja Gimnazije proslavili 50. obljetnicu mature

Maturanti ljubuške Gimnazije, koji su svoje srednjoškolsko školovanje završili 1966./1967. školske godine, obilježili su i proslavili 50. obljetnicu mature.

Bio je to tadašnji ukupno jedanaesti naraštaj ugledne ljubuške srednjoškolske ustanove, koja je dala snažan pečat razvoju školstva u zapadnoj Hercegovini.

Maturirala su četiri odjela s ukupno 90 učenika. Najviše ih je bilo iz Ljubuškog, ali bilo ih je i iz Čitluka, Gruda, Čapljine, prenosi Ljportal.com.

Spadaju među najuspješnije generacije iz koje su izrasli brojni akademski građani i uspješni i ugledni pojedinci. Među njima je i Ljilja Vokić, nekadašnja hrvatska ministrica obrazovanja, koja je rado iz Zagreba došla na okupljanje svojih školskih kojega i prijatelja. Život ih je odveo i raspršio po raznim stranama svijeta, najviše ih je u Hrvatskoj, potom u BiH te jedan broj u zapadnoeuropskim zemljama.

Nakon okupljanja, pozdravljanja i prigodnih riječi u nekadašnjoj svojoj školi, susret su nastavili ugodnim druženjem, evociranjem uspomena i večerom u lijepom ambijentu restorana na kupalištu Čeveljuša na Trebižatu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.