Ljubuški: Kod škole konzumirali drogu pa pobjegli od policije – Jabuka.tv

Ljubuški: Kod škole konzumirali drogu pa pobjegli od policije

Postupajući u okviru operativno-taktičke akcije kodnog imena ‘Opijat’ policijski službenici PU Ljubuški u ponedjeljak navečer su došli do operativnih saznanja da se u mjestu Hardomilje, zaseok Žabar, u motornom vozilu nalaze osobe koje su dovodi u vezu sa zloupotrebama opojnih droga. Brzom akcijom policijskih službenika, koja je izvršena oko 20 sati, zatečene su tri mlađe muške osobe u motornom vozilu, bh. registarskih oznaka.

Izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da se u vozilu nalazio T. M. (21), s prijavljenim prebivalištem u Splitu, RH, i s boravištem u mjestu Hardomilje, koji je policijskim službenicima dragovoljno predao PVC vrećicu u kojoj se nalazi suha zeljasta tvar koja izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa marihuana, a s njim u vozilu su se nalazile dvije osobe s prebivalištem na širem području općine Ljubuški.

Sve tri osobe su lišene slobode i saslušane u službenim prostorijama PU Ljubuški, a prilikom saslušanja T. M. (21) je priznao da je PVC vrećica sa zeljastom tvari njegovo vlasništvo.

Izvršenim vaganjem utvrđeno je da masa pronađene zeljaste tvari iznosi 506 gr. Temeljem naredbe Općinskog suda u Ljubuškom danas je izvršena pretraga obiteljske kuće u mjestu Hardomilje u kojoj živi T. M. (21), a prilikom pretrage pronađena je, i uz izdanu potvrdu oduzeta, PVC vrećica u kojoj se nalazi suha zeljasta tvar koja izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa marihuana.

Uzorke pronađene zeljaste tvari bit će poslane na vještačenje, a po završetku vještačenja PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv T. M. (21), zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ‘Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga’ iz čl. 239. KZ-a FBiH.

Postupajući u okviru navedene akcije, sinoć oko 22:30 sati, policijski službenici PU Ljubuški u blizini Osnovne škole u mjestu Vašarovići zatekli su dvije osobe koje su dovodi u vezu sa zloupotrebama opojnih droga. Nakon što su primijetili policijske službenike te dvije osobe pobjegle su u obližnju šumu, a nakon potjere policijski službenici stigli su jednog od bjegunaca, te ga svladali i lišili slobode.

Utvrđeno je da se radi o J. R. (26) iz Vašarovića, a u blizini mjesta gdje su policijski službenici sustigli J. R. (26) pronađeno je 5 odbačenih paketića i 2 odbačena smotuljka koji sadržavaju suhu zeljastvu tvar koja izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa marihuana.

Uzorke pronađene zeljaste tvari bit će poslani na vještačenje, a po završetku vještačenja PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv J. R. (26), zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ‘Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga’ iz čl. 239. KZ-a FBiH. Identitet osobe koja se nalazila u društvu s J. R. (26) je poznat policiji i za tom osobom se traga, navedeno je iz MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.