Ljubuški dobiva modernu kinodvoranu

Ovih je dana raspisan natječaj za rekonstrukciju zgrade Kulturnog centra Ljubuški u sklopu koje će se nalaziti moderna kinodvorana.

Zgrada se nalazi u samom središtu Ljubuškog, te je u prilično devastiranom stanju, zbog čega će u rekonstrukciju biti uloženo više od 300.000 KM.

Početak prve faze radova očekuje se krajem kolovoza, a zgrada bi trebala biti stavljena u funkciju početkom iduće godine.

Investitori projekta su Javno poduzeće “Parkovi d.o.o Ljubuški” i Općina Ljubuški.

Prema informacijama iz JP Parkovi d.o.o Ljubuški prva faza radova na rekonstrukciji zgrade Kulturnog centra Ljubuški iznosit će 250.000 KM plus PDV.

“Ova faza podrazumijeva radove na vanjskom dijelu zgrade (fasada, otvori..), dio unutrašnjih radova, te uređenje okoliša koji se nalazi u sklopu centra”, navode iz JP “Parkovi d.o.o Ljubuški”.

Budući da se zgrada nalazi u samom središtu Ljubuškog, velika pozornost posvećena je njezinom vanjskom izgledu. Tako će pročelje zgrade biti napravljeno od stakla i kamena, u što će biti uloženo oko 100.000 KM.

Prva faza radova, između ostaloga, uključuje i probijanje novih vrata, odnosno ulaza u zgradu Kulturnog centra Ljubuški, sanaciju krova, izradu montažne čelične konstrukcije galerije iznad ulaznog predvorja, izradu garderobe iza pozorice, izgradnju stubišta, keramičarske, kamenorezačke i limarske radove. Kroz ovu fazu radova bit će uređen i parter zgrade, te su planirani radovi podizanja postojećeg asfaltnog nogostupa, parkinga i pješačke staze sa bočne strane kulturnog centra, na čijem će se mjestu ubuduće nalaziti moderna šetnica.

Nakon završetka slijedi druga faza koja uključuje opremanje dvorane. Inače, prema projektnom rješenju, kinodvorana će imati oko 180 sjedećih mjesta, a u objektu Kulturnog centra Ljubuški će se nalaziti još i manja galerija, kao i garderoba za kazališne predstave.

(Fena)

3 komentara

  • Mnoga sela nasa u Hercegovini su imali domove kamenom zidane ,nisu imali smisla sacuvat ili nisu umali interesa.
    Zajedno cijeli kompleks zadruga ,skola ,posta ,podrum, uz sve ogromna catrnja i sala sa binom sada rusevina .
    Puno muke ,truda i odricanja su ljudi u selu ucinili mi neznamo nista sacuvat.

  • Gnececse nista vratit to je vec neko sebi isplaniro ,tude se lako poklanja ili otima .
    Neka svoju djedovinu poklanjaju , a sto je neko mukom napravio neka ne diraju.

Komentiraj: