Ljubuški dobio izniman uređaj u vrijednosti 150.000 KM

Dom zdravlja Ljubuški dobio je iznimno vrijedan uređaj, a riječ je o novom digitalnom mamografu, sofisticiranom dijagnostičkom uređaju vrhunske tehnologije, za kojim teže i znatno veće zdravstvene ustanove i sredine nego što je Ljubuški.

Vrijednost novog mamografa je 150.000 KM bez PDV-a, kupljen je sredstvima ZZO-a ZHŽ-a, a isporučila ga je tvrtka Medical d.o.o. Mostar. Svečanom trenutku isporuke i uručenja bili su nazočni predsjednik Skupštine ZHŽ-a Ante Mišetić, ravnatelj DZ-a Ljubuški dr. Srećko Matić, voditelj Odjela radiološke dijagnostike u Domu zdravlja Ljubuški, specijalist radiolog dr. Luka Pavlović i direktor tvrtke Medical d.o.o. Mostar Jasmin Đonko.

Dosad smo imali mobilni mamograf, međutim, on je svoj vijek odradio. Danas ćemo ga montirati, prikupio sam svu potrebnu dokumentaciju, uputit ću je Državnoj regulatornoj agenciji za radijacijsku i nuklearnu sigurnost, dobit ćemo od njih odobrenje i očekujem koncem sljedećeg tjedna da će prvi pacijenti moći doći na snimanje, kaže ravnatelj Doma zdravlja dr. Srećko Matić. Zadovoljan je dr. Luka Pavlović, koji će sa svojim pomoćnim osobljem raditi na mamografu.

Ovim će se poboljšati dijagnostika malignih bolesti dojki kod naših žena. Digitalna mamografija davat će veliku preciznost i točnost nalaza. Uređaj je visoko senzitivan, znatno će poboljšati dijagnostiku malignih bolesti, a i svih drugih bolesti dojki kod žena, kaže dr. Pavlović.

No, to nije sve. Prema riječima ravnatelja Matića, piše Večernji List, raspisali su i međunarodni natječaj za nabavu kardiomobila, čija je vrijednost 83.000 eura, a nakon toga na red će doći i nabava ultrazvuka s doplerom u vrijednosti od 55.000 eura.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.