Ljubuški branitelji pozvali hrvatske predstavnike da zaštite branitelje

Povjerenstvo za pitanja branitelja i invalida Domovinskoga rata Općine Ljubuški pozvalo je hrvatske predstavnike vlasti u BiH da iskoriste sva legalna sredstva kako bi se zaštitili hrvatski branitelji i istina o Domovinskom ratu.

”Povodom nedavnih uhićenja hrvatskih branitelja iz naše općine od strane SIPA-e, a na zahtjev Tužiteljstva BiH, Povjerenstvo za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata općine Ljubuški najoštrije osuđuje privođenje osumnjičenih hrvatskih branitelja, zbog sumnje da su počinili ratne zločine. Sam način uhićenja, nepotrebno prestrašivanje i maltretiranje njihovih obitelji, kao i objavljivanje njihovih identiteta, predstavlja ozbiljno kršenje njihovih ljudskih prava zaštićenih Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda”, navodi se u priopćenju iz spomenutog povjerenstva.

U njemu se podsjeća na načelo presumpcije nevinosti, koje kaže da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja.

(Fena)

5 komentara

 • General Selmo Cikotić imenovan za savjetnika Bakira Izetbegovića u uredu presjedništva.Selmo Cikotić se dovodi u vezu sa počinjenjima zločina nad hrvatima Bugojna,jer je tada obavljao visoku vojnu funkciju Armije BiH-ne, na tim prostorima.Koja država Naser Orić savjetnik min.branitelja,Selmo Cikotić bošnjačkom članu presj.Bakiru.Čoviću Miju Jelića pod hitno za svog savjetnika puno je čišći i ima čišći ratni put nego ova dvojica gen.Armije. Ali očito mjerila nisu ista,jedni se nazivaju i tretiraju kao heroji drugi kao zločinci.

 • nazovi hrvatski predstavnici u parlamentu fbih godinama nisu pokrenuli nijedno pitanje vezano za braniteljsku populaciju-niti će,
  federalni zakoni o braniteljima nisu usvojeni u županijama pod izlikom nema love
  pravna zaštita optuženih moguća uz hrpu love koju sića nema
  udruge mrtvo slovo na papiru
  iz sarajeva nam nude zakon o udrugama od posebnog društvenog značaja -novi SUBNOR

  hrvatska šutnja je teška milion tona

 • @ ante: Uzlaud je pozivati “hrvatske predstavnike” da zaštite branitelje. Prvo, tko su ti “hrvatski predstavnici”? Po meni ih nema nikako.Eto, drug Čović odmah zakukao kad je uhapsilo Fahrudina Radončića, ali za Miju Jelića nije se javio ni on ni itko od hrvatskih političara u BiH.

 • doce,i,covica,polako,,nego,jadni,smo,mi,hrvataki,,branitelji,osobno,ja,OBOLIJO,3DICE,U,SKOLI,ZENA,NERADI,,sad,nepjevaju,,zovi,samo,zovi,,SAD,PJEVAJU,UZMI,STO,TI,SRCE,DRAGO

Komentiraj: