Ljubuški bi uskoro mogao dobiti prvoga blaženika

Papa Franjo još je 2014. godine ovlastio vatikansku Kongregaciju za proglašenje svetaca da objavi dekret o herojskim krepostima sluge Božjega Petra Barbarića, čime je Crkva i službeno priznala njegovu svetost.

Do službene beatifikacije predstoji još malo, odnosno čeka se da papa Franjo potvrdi čudesno ozdravljenje jednoga dječaka iz Splita od atrofije mozga i cerebralne paralize, koje se dogodilo na Petrov zagovor. No, nije to jedino čudesno ozdravljenje. Barbariću su se molili ne samo kršćani nego i ostali vjernici iz bosanskih sela i gradova.

Jedan od njih je i Enver Omer Babić koji je preminuo prije nekoliko dana. Babić je prije svoje smrti travničkom župniku mons. Mati Janjiću ispričao i u pismenoj formi potvrdio priču u čudesnom ozdravljenju zahvaljujući Petru Barbariću.

O ovom ozdravljenju i čudu objavljeno je i nekoliko članaka u novinama. Babić je sve to potvrdio i u posljednjoj izjavi od prošle godine, u kojoj je naveo kako nije rođen slijep, nego je oslijepio u četvrtoj godini života.

“Na prijedlog susjeda, roditelji su se zavjetovali i počeli moliti Petru Barbariću. Odlazili smo na njegov bivši grob na Bojnu. Majka je uzela zemlje s njegova groba, razmutila je u vodi i time mi mazala oči. Nakon desetak dana, ja sam progledao”, izjavio je Enver Omer Babić pred Crkvenim sudištem 3. travnja 2003. godine.

Župnik Janjić kazao je da je ovo pismeno priznanje Babića poslano u Vatikan, objavila je Centralna.ba.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.