Ljubuški: Automobilom udario policajca i pobjegao – Jabuka.tv

Ljubuški: Automobilom udario policajca i pobjegao

U petak, 2. listopada 2020 godine u 21:30 sati, PU Ljubuški je zaprimila prijavu od strane tridesetdvogodišnjeg policijskog službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH, koji je prijavio osobu J.R. (31) iz mjesta Vašarovići, grad Ljubuški, da je u mjestu Hardomilje, zaseok Žabar, grad Ljubuški, upravljajući motornim vozilom marke Peugeot 307, bez registarskih oznaka, napao gore navedenog policijskog službenika prilikom vršenja službenih radnji.

Prilikom kontrole prometa policijskih službenika Uprave policije MUP-a ŽZH, imenovani J.R. je odbio zakonitu zapovijed policijskog službenika da izađe iz motornog vozila nakon čega je naglo startao i prednjim dijelom vozila udario policijskog službenika u predjelu donjih ekstremiteta. Od siline udara policijski službenik se odbacio na haubu predmetnog vozila, kojom prilikom je J.R. nastavio upravljati motornim vozilom te nakon toga policijski službenik uslijed djelovanja sile pada s haube i zadobiva tjelesne ozljede, a J.R. bježi s mjesta događaja, objavljeno je u utorak na službenoj stranici Uprave policije MUP-a ŽZH.

Policijskom službeniku je u Domu zdravlja Ljubuški ukazana liječnička pomoć nakon čega je prevezen u Centar za urgentnu medicinu i hitne prijeme SKB Mostar na daljnje pretrage.

Po zaprimanju prijave na mjesto događaja upućeni su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški koji su izvršili očevidne radnje,te o svemu navedenom upoznali dežurnog županijskog tužitelja u Širokom Brijegu koji se izjasnio da u navedenoj prijavi ima elemenata kaznenog djela iz čl. 359 KZ F BiH Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti.

Policijski službenici PU Ljubuški i policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽZH su operativnim radom na terenu u 22:40 sati pronašli predmetno vozilo marke Peugeot model 307, bez registarskih oznaka, u mjestu Pregrađe, Ulica svetog Ivana Pavla II, Ljubuški, te je na mjestu pronalaska vozila izvršen očevid, nakon čega je vozilo izuzeto i prevezeno u Sabirni centar vozila MUP-a ŽZH u mjestu Humac.

Policijski službenici PU Ljubuški poduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju pronalaska imenovanog J.R. te će po žurnom postupku podnijeti Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv osobe J.R. Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu, priopćeno je u utorak iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)