Dva Širokobriježanina i Ljubušak ”pali” s marihuanom i speedom – Jabuka.tv

Dva Širokobriježanina i Ljubušak ”pali” s marihuanom i speedom

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke su radeći na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga u kraćem proteklom vremenskom razdoblju imali više zapljena opojne droge.

1. listopada 2020.godine u 23:00 sata policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški su u mjestu Vitina, grad Ljubuški, zaustavili motorno vozilo marke Opel, BiH registarskih oznaka, u kojem se na suvozačevu mjestu nalazila osoba P.P. (25) sa šireg područja Ljubuškog. Kod imenovanog je pronađena PVC vrećica u kojoj se nalazila manja količina suhe zeljaste biljne tvari koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa Marihuana te tri smotuljka bijele boje u kojima se nalazi praškasta tvar za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi Speed, što je uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta izuzeto.

Imenovani P.P. je lišen slobode, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnove sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 239 KZ F BiH Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Policijski službenici PU Široki Brijeg su 3. listopada 2020. godine u 21:15 sati, u mjestu Knešpolje u Širokom Brijegu, zaustavili osobno motorno vozilo marke Ford, BiH registarskih oznaka s kojim je upravljao I.K. (37) iz Širokog Brijega kojom prilikom je kod istog pronađena PVC vrećica u kojoj se nalazila suha zeljasta biljna tvar koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa Marihuana, a koja je na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta izuzeta. Nad I.K. je zavedena kriminalistička obrada tijekom koje je isti ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 239 KZ F BiH Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

4. listopada 2020.godine u 2.15 sati policijski službenici PU Široki Brijeg su u mjestu Trn, grad Široki Brijeg, zaustavili osobno motorno vozilo marke VW Touran, BiH registarskih oznaka, kojim je upravljao D.P. (24) iz Širokog Brijega, kod kojeg je pronađena PVC vrećica u kojoj se nalazila suha zeljasta biljna tvar koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa Marihuana. Ista je na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta i izuzeta. Nad imenovanim I.K. je zavedena kriminalistička obrada tijekom koje je ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnove sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 239 KZ F BiH Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

O svemu gore navedenom je blagovremeno izvještavano Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu, a policijski službenici Uprave police MUP-a ŽZH će po kompletiranju predmeta protiv P.P.(25), I.K.(37) i D.P.(24) uputiti izvješća o počinjenim kaznenim djelima Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)