Ljubuški: 45 hercegovačkih lovaca polagalo lovački ispit

U Ljubuškom je 45 lovaca iz Hercegovine pristupilo polaganju lovačkog ispita.

Riječ je o lovcima iz Ljubuškog, Čitluka i Čapljine, a predsjednik Povjerenstva za polaganje lovačkog ispita Alojzo Dunđer objasnio je kako izgledaju detalji polaganja lovačkog ispita.

Ukupno se prijavilo 45 lovaca iz Ljubuškog, Čapljine i Čitluka. Sam ispit utvrđen je Zakonom o lovstvu u FBiH i Pravilniku o načinu polaganja ispita kao podzakonskim aktom koji donosi Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Polaganje predviđa pismeni dio od oko 50 pitanja gdje kandidati moraju točno odgovoriti na 60 posto pitanja, no potrebno je izdavanje uvjerenja od resornog ministarstva o položenom ispitu te su nakon toga lovci formalno-pravno članovi lovačkog društva i lovačkoga saveza, rekao je.

Mario Herceg iz Hrvatske udruge lovaca Kravica – Ljubuški najavio je lovačku večeru koja će se organizirati u subotu, 6. listopada. u jednom svadbenom salonu na Humcu.

Na večeri će bit upriličena i bogata tombola na kojoj će biti podijeljeno 12 lovačkih puški.

(Fena)


4 komentara

  • Hercegovački lovci? Lovački ispit? Dragoga ti Boga…. Pa im li većih zgubidana i neradnika, pod krinkom lova se ide samo piti i jesti. Kakav lov hahahahahahahahahha

    4
    2
  • Ako nista valja to sto znaju jamit pušku u ruke, ako Bog da kad budemo ratovali protiv “velikih”(adezejovi lopova i robovlasnika). Morat ce mo se opet puškama borit za dostojanstvo

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.