Ljubuški: 15. biciklističko hodočašće svetom Anti

Petnaesto biciklističko hodočašće na Humac, kod Ljubuškog, u čast svetog Ante održat će se 11. lipnja, u organizaciji Društva pedagoga TZK Ljubuški, te biciklističkih klubova ”Brotnjo” i ”Ljubuški”.

Ovo tradicionalno biciklističko hodočašće već 15 godina okuplja veliki broj biciklista različitih kronoloških uzrasta i kondicijske pripremljenosti iz cijele Hercegovine, ali i Dalmacije.

Iz organizacijskog odbora posebno ističu kako ovo biciklističko hodočašće nije natjecateljskog karaktera te pozivaju sve da se priključe kako iz Mostara, tako i iz Čitluka, ali i iz drugih mjesta u Hercegovini i taj dan biciklima se upute prema Humcu sa sloganom ”U zdravom tjelu zdrav duh”.

Ove godine ćemo se posebno prisjetiti pokojnog profesora Žarka Bilića jednog od inicijatora ovog biciklističkog događaja, naveli su organizatori.

Biciklisti će iz Mostara prema Ljubuškom krenuti u 8:00 sati ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača. U 9:30 sati planiran je polazak iz Čitluka s pristiglim biciklistima iz Mostara te se ruta dalje nastavlja prema Međugorju uz kratko zadržavanje ispred crkve sv. Jakova.

Dalje se nastavlja ispod Križevca preko Miletine i Crnopoda do Humca i svetišta sv. Ante gdje će biciklisti sudjelovati na svetoj misi u 11:00 sati.

Nakon svete mise uslijediti će blagoslov biciklista, priopćeno je iz Udruge ”Zdrav život-Kinezis”.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.