Ljubušak porekao krivnju zbog pijane vožnje i prometne nesreće sa smrtnim ishodom

U ponedjeljak 16. listopada 2017. godine pred sucem za prethodno saslušanje Županijskoga suda ŽZH u Širokom Brijegu optuženi M. G. (20) iz Ljubuškoga, u nazočnosti svojega branitelja izjavio je da nije kriv zbog kaznenoga djela koje mu je optužnicom ovoga tužiteljstva stavljeno na teret.

Optužnicom Županijskoga tužiteljstva optuženi se tereti da je dana 1. ožujka 2017. godine, oko ponoći, u mjestu Proboj u općini Ljubuški, na dijelu magistralne ceste Ljubuški-Grude, upravljao vozilom marke BMW, tip 3 i izazvao prometnu nesreću.

Optuženi je pod utjecajem alkohola u krvi od 0,96 promila vozeći brzinom od 96 km/h na dijelu ceste gdje je ograničenje 40 km/h pri ulasku u krivinu izgubio kontrolu nad vozilom i desnom bočnom stranom vozila udario u rubnik kolnika, a potom i u metalni rasvjetni stup koji se nalazio na nogostupu”, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Aničić je dodao da se optuženi tereti da je sudjelovao u prometu na cestama i pri tome se nije pridržavao prometnih propisa i tako ugrozio javni promet i doveo u opasnost život ljudi, te prouzročio smrt svoga suvozača koji je u prometnoj nesreći zadobio ozljede od kojih je dana 18. ožujka 2017. godine preminuo u SKB Mostar.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.