Facebook testira novu opciju kojom će “udariti” na LinkedIn

Ekspanzija Facebooka na svim razinama gotovo je pa nezaustavljiva, Mark Zuckerberg i njegova ekipa dominantni su na tržištu, ono što im se svidi kupuju bez previše razmišljanja, a isto tako uvode nove opcije.

Kada se govori o ponudi i potražnji poslova, odnosno radnih mjesta, barem na globalnom nivou, LinkedIn, kojega je kupio Microsoft, prvi je izbor stotine milijuna ljudi. Ova platforma etablirala se kao vodeća “poslovna tržnica”, ali i to bi se moglo promijeniti, ako znamo da je Facebook počeo testirati opcije slične onima na LinkedIn-u.

Ako znamo da Facebook trenutno na mjesečnoj razini ima više od dvije milijarde aktivnih korisnika, onda je sasvim legitimna mogućnost da ozbiljno, vrlo ozbiljno konkurira onome što nudi LinkedIn, piše Zimo.co.

Naravno, i do sada ste na Facebooku mogli objavljivati svoje radno iskustvo, preferencije vezane uz posao i eventualno traženje novoga radnoga mjesta, pa čak i životopis, no sve se to vrlo lako moglo izgubiti u poplavi privatnih statusa kakve iz dana u dan, ili sata u sat, većina korisnika objavljuje na najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu.

Facebook je vjerojatno upravo zbog toga počeo testirati novu opciju koja omogućuje svojevrsno filtriranje informacija koje korisnik želi objaviti, a koje su vezane samo i isključivo uz posao i poslovne planove. Već postoje primjeri kako bi to moglo izgledati, iako Facebook nije objavio kada bi se ova opcija mogla implementirati i omogućiti za sve korisnike.

Jasno je, međutim, da je upravo ovaj segment vrlo zanimljiv i potencijalno profitabilan, stoga možemo očekivati kako će Facebook u bliskoj budućnosti sve intenzivnije raditi na ovome.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.