Ljubušaci zapalili svijeće i pomolili se za Praljka i ostale osuđenike HZHB

U srijedu oko 19 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana u Ljubuškom zapaljene su svijeće i izrečene molitve za preminuloga generala Slobodana Praljka i sve ostale nepravedno osuđene čelnike Hrvatske zajednice Herceg Bosne.

Na paljenju svijeća okupilo se mnoštvo Ljubušaka koji su na miran i dostojanstven način pokazali da ih je haška presuda s tragičnim ishodom ujedinila i da se ne slažu s povijesnom nepravdom koja je nanesena svim Hrvatima, kako u Bosni i Hercegovini tako i šire.

Kliknite i pogledajte fotografije i iz ostalih gradova koji su odali počast generalu Slobodanu Praljku

Svijeće su položili čelnici Ljubuškoga općinski načelnik Nevenko Barbarić, ministar financija ŽZH Toni Kraljević i Zdravko Boras, ministar MUP-a ŽZH.

Paljenje svijeća organizirala je Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata HVO-a u počast tragično preminulom generalu Praljku i ostalim nepravedno osuđenim čelnicima HZHB.

Podsjetimo, Žalbeno vijeće Međunarodnoga kaznenoga suda za bivšu Jugoslaviju u Haagu pod predsjedanjem Carmela Agiusa izreklo je u srijedu drugostupanjsku i konačnu presudu o odgovornosti političkih i vojnih vođa bosanskohercegovačkih Hrvata za zločine nad muslimanskim stanovništvom tijekom rata u Bosni i Hercegovini.

>> Pročitajte i: Šešelj o Praljku: Ovo je junački čin za poštovanje

Uz predsjedavajućega Carmela Agiusa, Žalbeno vijeće činili su i suci Liu Daqun, Fausto Pocar, Theodor Meron i Bakone Justice Moloto.

U prvom dijelu suđenja šestorci, prije nego što je general Slobodan Praljak ispio otrov, potvrđene su zatvorske kazne Jadranku Prliću (25 godina)Bruni Stojiću (20 godina) i Slobodanu Praljku (20 godina) te su odbačene žalbe vezane uz sudjelovanje Hrvatske u udruženom zločinačkom pothvatu u BiH.

U nastavku suđenja nakon 14 sati potvrđena je i kazna od 16 godina zatvora Valentinu Ćoriću Milivoju Petkoviću potvrđena je kazna od 20 godina zatvora, kao i Berislavu Pušiću  kazna od 10 godina zatvora. Pušić, koji je zbog zdravstvenoga stanja na slobodi zadnje tri godine, što prije se mora vratiti u Haag.

Tako je završeno izricanje presude bosanskohercegovačkim Hrvatima u sjeni tragedije generala Praljka, koji je ispio otrov od kojega je oko 14 sati preminuo.

(www.jabuka.tv)

 


2 komentara

    • Zasto nisu generalu Blazevicu i ostalim bojovnicima HOSa ovako odali pocast paljenjem svijeca,jadni narode borili ste se protiv Udbasa i petokrake sad ste njihovi robovi i potrcke.Uzeli su novac i vlast sto je najvaznije i zacepili mnogima usta.Pok General je bio necija zrtva to svi znamo i pocivao u miru bozijem.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.