Hrvatski sabor organizira sjednicu o položaju Hrvata u BiH

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u srijedu je nakon jednosatne sjednice Predsjedništva Hrvatskog sabora najavio da će na početku sutrašnje sjednice pročitati zajedničku izjavu svih stranaka u vezi haaške presude, za koju taj sabor smatra da ne odgovara povijesnim činjenicama, nepravedna je, te je odbacuje.

“Dominantan je stav, gotovo jedinstven, da ta presuda ne odgovara povijesnim činjenicama, da je nepravedna i da ju svi zajedno odbacujemo”, rekao je Jandroković novinarima u Saboru, javlja Hina.

“Suglasili smo se također da trebamo biti razboriti, hladne glave, voditi računa o interesima hrvatske države, ali i o interesima Hrvata koji žive u BiH”, dodao je.

Hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković najavio je da će napraviti temeljitu analizu nakon što u pisanoj formi dobije presudu i nakon toga poduzeti potrebne pravne, političke i diplomatske radnje.

Dogovoreno je da Hrvatski sabor uskoro organizira tematsku plenarnu sjednicu o položaju Hrvata u BiH i odnosima Hrvatske i BiH.

“Nakon što vidimo i pisanu presudu, vjerojatno ćemo, nadam se stopostotnim dogovorom i suglasjem, donijeti deklaraciju Hrvatskog sabora koja će prokomentirati taj stav haaškoga suda”, najavio je Jandroković.

Što se tiče eventualnih pravnih koraka, Jandroković je rekao da se u raspravi spominjao institut revizije, te dodao da će oni koji se time bave poduzeti sve moguće pravne korake da bi osporili ovu presudu.

“Potrebno je djelovati politički i diplomatski, i siguran sam da će to biti i učinjeno”, poručio je šef Hrvatskog sabora.

(www.jabuka.tv) 


2 komentara

  • Hrvatska, zar te nije SRAMOTA, da tek sad djelujes???? Ma sramite se svi od reda, koji ste bili na vlasti! Sad lipo vratite one izbjeglice Bakiru, neka se on o njima brine, a ti se pocmi brinit za svoj NAROD i svoj PRAG , koji nije u Vinjanim vec u Ravnom!!! Da niko nesmi glasa dici! Ma sklonite se sa televizije! Nemogu vas gledat! Dajte izjavu od Rojsa!!!

  • Kuku nama Plenković i Jandroković nas brane,spašavaju… Bolje da nas nema nego da nas ovakvi brane,naravno tu treba spomenuti i Božu LJubića,ništa bolji od njih….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.