Ljubušaci priznali krivnju: Krijumčarili skunk i heroin iz BiH u Hrvatsku

Optuženi za kazneno djelo organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama Kaznenog zakona BiH priznali su krivnju i s tužiteljem u nazočnosti svojih odvjetnika potpisali sporazum o priznanju krivnje.

Krivnju su priznali optuženi Zoran Pilatić, rođen 19. srpnja 1991. godine u Čapljini, nastanjen u Ljubuškom, državljanin BiH i Dražen Primorac, rođen 26. srpnja 1987. godine u Mostaru, nastanjen u Ljubuškom, državljanin BiH.

Optuženi su priznali krivnju da su, kao dio organizirane kriminalne skupine sudjelovali u krijumčarenju opojne droge marihuana “skunk” i opojne droge heroin, s područja Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Predložena je kazna zatvora u trajanju od jedne godine i mjera sigurnosti oduzimanja predmeta upotrijebljenih ili namijenjenih izvršenju kaznenog djela i koji su nastali izvršenjem kaznenog djela za Zorana Pilatića, a Draženu Primoracu kazna zatvora u trajanju od jedne godine i mjera sigurnosti oduzimanja predmeta upotrijebljenih ili namijenjenih izvršenju kaznenog djela i koji su nastali izvršenjem kaznenog djela.

Sporazumnim priznanjem krivnje optuženi su se obvezali da će na poziv tužiteljstva ili suda, u postupku protiv drugih optuženih, dati detaljno svjedočenje o svim okolnostima počinjenih kaznenih djela.

Sporazumnim priznanjem krivnje, optuženi se odriču prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju im na temelju sporazuma izrekne Sud BiH. Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(Fena)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.