Ljubić: Ovakva država ne može dalje prema Europskoj uniji

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskoga narodnoga sabora BiH Božo Ljubić komentirao je moguću pobjedu Željka Komšića kao kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Ljubić je istaknuo da s rezultatima nije upoznat jer još nisu objavljeni ni preliminarni rezultati, ali je ipak istaknuo svoje mišljenje o cjelokupnom izbornom procesu.

Ovi izbori su nezakoniti, neustavni, nelegitimni i nepravedni. Bez obzira na to kakav bio rezultat na ovim izborima, vlast se prema zakonu ne može formirati u FBiH ni na razini države, naglasio je Ljubić.

Čović: Sada vidimo kakva je mogućnost u rukama mnogobrojnijeg naroda

Po meni, jedino rješenje za BiH je da legitimni predstavnici naroda, zajedno s predstavnikom međunarodne zajednice, odmah, čim ovaj proces završi, sjednu i dogovore izmjene Izbornoga zakona BiH i da se organiziraju prijevremeni izborirekao je predsjednik Glavnog vijeća BiH.

Ljubić je dodao i da su svi izbori od 2002. godine do danas nezakoniti i neustavni, suprotni Ustavu BiH.

Prema tome, ovako ustrojena država, s ovakvim Izbornim zakonom, ne može dalje prema Europskoj uniji, ne može biti servis svojim građanima i narodima, zaključio je Ljubić.

Iz minute u minutu: Pratite najnovije vijesti o Općim izborima u BiH

(www.jabuka.tv)


12 komentara

  • E sad ste vi na redu Boze ti Covic i ekipa iz HNS- ora. Hrvatski narod, covjek je dao potporu kome je htjeo. Ako dozvolite da nam bosnjaci mogu bitati prestavnike onda mi kao narod ne trebamo ni postojati. To vrijedi i za HDZ- 1990. Povedite svoj narod u oslobodenje od obih bosnjackih nasilnika. Ovo je strasno. Dno dna.

  • buducnost BiH,zavisi iskjucivo,od Bosnjacko-Srpskog dijaloga i dogovora,jer ova dva naroda cine 90%stanovnistva te drzave.(Vuk Draskovic)

  • Boze kukljavine i obecanja je dosta. Budite vec jednom odvazni , odlucni zastitite svoj narod. Ovo je kraj demokracije. Ovo je turski zulum, odnosno bosnjacki…Ovako nesto nisu ni osmanlije radili. Hrvat se sada ozeni a ovaj iz Sarajeva moze reci ne, ja sam muz tvoje zene, mi tako odlucili. E to je to..

  • Božo, aje vala više se makni. Ti si jedan tipičan primjer čovjeka koji nema svoje ideale, stav ni obraz. Bilo te je svugdje, a sad je vrijeme da se skloniš više….

  • Kradeze je uspio u svome naumu i ništio je u potpunosti ’90-ku kao svoju kopilicu. Na ovim izborima je ’90-ka poražena, ponižena, osramoćena, doslovno uništena. Sada će sve kradezenjarske snage biti usmjerene ka uništenju HRS(Hrvatske republikanske stranke), bolje reći ovog dijela koji je pomogao u njegovoj meteorskoj uzlaznosti, a to su Hrvatska zvona, jer HRS je postojao i prije 4 godina i nije ga se vidjelo na hrvatskoj političkoj sceni. I sada su izdali svoje birače dogovorom sa stožernom kradezenjarskom strankom, dogovorom iz 19 sati gdje su novim glasačkim listićima i preferencijama pokušali ubaciti “kukavčije jaje” u skupđtinu ŽZH, samo da ne uđe netko iz autohtone udruge Hrvatska zvona. Iz ovoga poteza se vidi da je HRS upao u zamku kredenjaca kao što su upali i pravaški pokreti koji skupa osvoje preko 3000 glasova u našoj ŽZH i koji glasovi bi im omogućili do 4 mandata u skupštini, a ovako rascjepkani i posvađani kolačićima guzičara Gage neće ostvariti niti jedno mjesto. Tako vam je to u politici, a tako je i u kući koju vode 4 učmale stare babetine i svaka vuče na svoju stranu i ne obaziru se na dijete koje u kolijevci crkava od gladi, jer važniji je bapski ego, bapsko more do koljena, bapski inat, nego nevino dijete. Daš svakoj babi još po koji stoju i one odoše sretne u kupovina, a dijete je u međuvremenu crklo što od gladi, što od higijene. Tako vam to radi higijeničar Gago. Hrvatska zvona su slijedeća na redu, jer ih guzičar higijeničar Gago ne kontrolira. Ova kontrola koju je ostvario preko kadrova HRS neće dati dugoročna rezultata, već će samo vratiti HRS tako od kuda je i ispuzao, u mrak, jer žohari nisu ljubimci svjetla niti su kućni ljubimci i drug Gago će ih iskoristiti i onda uništiti. Važno je da posluže svrsi. I ova izdajnička politika će biti kratkog vijeka, zbrinuti će jednog nesposobnog uhljeba na 4 godine i onda zbogom, adio. Šteta ako jedan dobar projekt propadne radi sitnih interesa pojedinaca.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.