Ljubić: Osigurat ćemo ravnopravan tretman svih Hrvata izvan Hrvatske

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora i nositelj liste HDZ-a za XI izbornu jedinicu Božo Ljubić nakon provedenih izbora za Hrvatski sabor uputio je u ponedjeljak zahvalu biračima.

”Čestitam predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću na pobjedi HDZ na izborima za Hrvatski sabor. Čestitam svim izabranim zastupnicima i zastupnicama. Očekujem da će HDZ na čelu s Plenkovićem vrlo brzo formirati stabilnu parlamentarnu većinu i Vladu. Zahvaljujem se svim hrvatskim državljanima izvan Republike Hrvatske koji su usprkos nekorektnim uvjetima izišli na izbore za Hrvatski sabor. Posebice se zahvaljujem onima koji su svoj glas dali zajedničkoj listi HDZ. Zahvaljujem se svojim kolegicama i kolegama s Liste HDZ za XI izbornu jedinicu koji su tijekom kampanje na najbolji način prezentirali program HDZ i kao kandidati se predstavili u najboljem svjetlu,” navodi Ljubić u zahvali.

”Očekujem da su ovo zadnji izbori za Hrvatski sabor na kojima smo mi hrvatski državljani izvan Republike Hrvatske prisiljeni svoje ustavno biračko pravo ostvarivati na ovako diskriminatoran i ponižavajući način. Obećavam u ime svojih kolega koji su izabrani u XI izbornoj jedinici da ćemo u budućem sazivu Sabora raditi na tome da se osigura dostojanstven i ravnopravan tretman svih hrvatskih državljana izvan RH u ostvarivanju našeg ustavnog i zakonskog prava u odnosu na izborni proces,” stoji u zahvali koju je uputio Božo Ljubić.

(www.jabuka.tv)

17 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.