Ljekoviti listovi kupusa: Kao magnet izvlače bolesti iz organizma – Jabuka.tv

Ljekoviti listovi kupusa: Kao magnet izvlače bolesti iz organizma

Mnogi ljudi vole jesti kupus. Ali, čak i oni kojima ovo povrće malo teže pada na želudac, ne bi se trebali odreći ljekovitih svojstava kupusa jer oblozi od listova kupusa mogu napraviti čuda.

Koliko je ovo zdrava biljka govori podatak da mnogi kupus upoređuju s magnetom, jer “izvlači” bolesti iz organizma. Ukoliko imate neke od ovih problema, samo stavite par listova kupusa na problematično mjesto i riješit ćete se muka, prenosi Faktor.ba.

Listovi kupusa za dojke

Dojenje može uzrokovati natečenost i bolne grudi, a olakšanje mamama može donijeti i jedan narodni lijek – stavljanje listova kupusa na grudi.

Na grudi se stavljaju svježi listovi kupusa preko kojih je prethodno dobro proći valjkom za tijesto kako bi omekšalo i bolje prionulo uz prsa. Osim toga, tako se aktiviraju ljekovita svojstva. Možete ih držati nekoliko sati ili čak spavati s njima.

Druga metoda je stavljanje listova u hladnjak da budu hladni pa se tako stavljaju na grudi i drže oko 20 minuta. Ovaj postupak ponovite tijekom dana.

Otekline na rukama i nogama

Mnogi fizioterapeuti preporučuju umotavanje zglobova listovima kupusa kako bi se smanjila upala.

Postupak: Najprije s listova uklonite krute žile pa ih stavite između dva papirnata ubrusa. Po tome prijeđite valjkom za tijesto ili malo izudarajte čekićem za meso. Stavite listove na zglob i omotajte kompresijskim zavojem. Oblog možete držati nekoliko sati ili čak preko noći.

Obloge od kupusa za štitnu žlijezdu

Ako želite poboljšati rad štitne žlijezde, prije spavanje stavite list kupusa na vrat i ogrnite se šalom. Uklonite ga ujutro.

Glavobolje

Postupak kod glavobolje: Listovi kupusa stave se na čelo ili na sljepoočnice. Kao i u prethodnim slučajevima, listove malo zgnječite valjkom ili batom.

Tako će se kroz kožu apsorbirati hranjive tvari, a kupus će vas, također, osvježiti. Prije nego ih stavite na kožu, listove možete staviti na 15 minuta u zamrzivač i rashladiti.

Upala pluća

Ukoliko imate jaku groznicu koju ne uspjevate da skinete lijekovima, prekrijte kupusom grudi, a čim se list sasuši, stavite novi.

Posljedice injekcija

Nakon primanja penicilina, na stražnjici često se mogu javiti bolni i tvrdi čvorovi. Listovi kupusa će ublažiti i skratiti bol.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.