Livno i dalje u blokadi

Gradsko vijeće Livno ni na sjednici održanoj u ponedjeljak nije izabralo novo rukovodstvo koje je trebalo odblokirati rad tog tijela.

Naime, za poziciju predsjednika Gradskog vijeća Livna, kao i prethodnih sjednica, nitko od dva predložena kandidata, Seada Hadžijahića iz SDA i Edina Doračića iz SDP-a, nije skupio dovoljnu većinu od 16 glasova.

Tijekom glasovanja na sjednici čak je bilo 18 nevažećih listića.

Kako niti jedan kandidat nije ostvario natpolovičnu većinu od 16 ruku vijećnika, Gradsko vijeće Livna je i dalje bez rukovodstva čime i dalje ne postoje uvjeti za rad Vijeća, poručeno je s današnje sjednice.

Prema statutu Grada Livna, budući je Hrvat izabran za gradonačelnika, predsjednika Gradskog vijeća Livna se bira iz reda drugih naroda, odnosno od vijećnika Bošnjačkog naroda – Seada Hadžijahića (SDA) i Edina Doračića (SDP BiH).

Podsjećamo, dopredsjednik Gradskog vijeća Livno, Ivan Penić (HDZ 1990) krajem prošle godine dao je neopozivu ostavku na ovu dužnost, što je na prošloj sjednici i prihvaćeno, dok je izborom u Skupštinu Hercegbosanske županije polovinom studenog 2022. godine prestao mandat predsjednice Gradskog vijeća Livno Hani Milak (SDP BiH), piše Fena.

Sjednicom Gradskog vijeća inače predsjedava Ivan Periša (HDZ BiH) koji je na prošloj sjednici izabran za dopredsjednika.

(www.jabuka.tv | Foto: Arhivska fotografija)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.