Livanjskim učenicima za rad u pučkoj kuhinji darovana etažna peć – Jabuka.tv

Livanjskim učenicima za rad u pučkoj kuhinji darovana etažna peć

Dugogodišnji partner Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Krančevića u Livnu, World Hope International BiH, donirao je u ponedjeljak ovoj školi profesionalnu termoventilacijsku etažnu peć za peciva koja će olakšati rad učenicima za zanimanje kuhara u njihovoj praktičnoj nastavi i u školskoj pučkoj kuhinji.

Kako je za Fenu kazao ravnatelj spomenute srednje škole Saša Grabovac, darovana peć posebno će pridonijeti kvalitetnoj praktičnoj nastavi njihovih učenika u okviru koje oni spravljaju jela unutar školske pučke kuhinje koja trenutno hrani pet obitelji na prostoru Grada Livna.

Pučka kuhinja je projekt koji podrazumijeva pripremu i dostavu dnevnih obroka od strane naših učenika ugostiteljskog smjera, a kapacitet nam je trenutno oko 10 socijalno ugrožnih obitelji s ovog područja, istaknuo je ravnatelj Grabovac.

Što se tiče namirnica, osim većeg plastenika koji se nalazi na prostoru škole gdje proizvode svoju hranu, ravnatelj je napomenuo da su u opskrbi i za rad u praktičnoj nastavi i pučkoj školskoj kuhinji uglavnom uključeni prodajni centri s područja grada svojim dobrovoljnim prilozima, a u zadnje vrijeme uključuju se sve više osoba s područja Livna.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.