Livanjska bolnica nudi brzi antigenski test

Broj zaraženih korona virusom Hercegbosanskoj županiji u laganom je padu.

Popis onih koji se žele cijepiti sve je dulji, a odnedavno je u livanjskoj bolnici omogućeno komercijalno testiranje brzim antigenskim testom koji se nalazi na Zajedničkoj listi brzih antigenskih testova koje međusobno priznaju države članice EU-a.

Budući da je Livno kraj iz kojega se desetljećima odlazilo na rad u zemlje Zapadne Europe, novu bolničku uslugu – testiranje na koronavirus brzim antigenskim testom – pozdravili su brojni žitelji.

U subotu je u prijepodnevnim satima tu uslugu dobilo više od 100 građana. Zbog povećanog broja hospitaliziranih, kisik i lijekovi za antikoagulantnu terapiju najtraženija su roba.

Trenutno imamo 28 pacijenata, svi sa upalom pluća, objašnjava dr. Mladenka Perković, v.d. ravnatelja Županijske bolnice Dr. fra Mihovil Sučić u Livnu.

Dr. Diana Mamić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo HBŽ-a, navela je da one čije liječenje zahtijeva i potporu kisikom i sve osobe s težom kliničkom slikom šalju u KBC u Mostar, piše Federalna.ba.

A od početka pandemije bitku s koronavirusom su, nažalost, izgubile 123 osobe, što je 2,5 posto od ukupno potvrđenih 4.920.

(www.jabuka.tv | Foto:FTV)


3 komentara

  • Ne testirajte se više bez potrebe i bit ce kraj ovoga. I zdravi cete biti. Pcr test ne valja. Ne detektira virus i trenutno je na svim sudovima svijeta njegova SKANDALOZNA upotreba, koja služi za održavanje ” pandemije” koje NEMA.

    • Tako je, ljudi reptili sa Sirius B nam lazu i truju ljude i fabriciraju brojke mrtvih da bi Jozo s Mamica izgubio posao i bio prisiljen cipirati se kako bi ga Gejc mogao pratiti kako ide iz kuce u polje sadit duvan.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.