Likovni studio En Face organizira ljetne likovne radionice u Širokom Brijegu | Jabuka.tv

Likovni studio En Face organizira ljetne likovne radionice u Širokom Brijegu

Udruga likovnih umjetnika En Face sa sjedištem u Širokom Brijegu pokreće Likovni studio En Face s ljetnim kreativnim radionicama za djecu i odrasle.

Likovne radionice održavati će se tijekom ljetnih mjeseci u srpnju i kolovozu u skupinama za djecu od 6 – 8 godina, potom 9 – 12, te 13 – 15 godina.

Zainteresirani odrasli od 18 godina i više bez dobne granice. Voditeljice radionica su akademske slikarice dr. art Dragana Nuić-Vučković i Karolina Marušić, članice ULU En Face.

Program i sadržaj radionica primjeren je pojedinim uzrastima djece, napose odraslih, raznovrstan likovnim tehnikama i likovnim područjima, uz individualan pristup.

Posebno se značaj daje dječjim radionicama i stvaralaštvu kroz dječju igru, s ciljem razvijanja likovnog senzibiliteta, stvaralačkih aktivnosti i oslobađanja unutarnjih dječjih potencijala. Kroz kreativne radionice Likovnog studija En Face tijekom ljetnih mjeseci, omogućuje se drukčiji način mišljenja od logičkog i znanstvenog bez šablona i precrtavanja.

Odrasle polaznike radionica uvodimo u čaroban svijet apstrakcije. Radovi nastali na ljetnim radionicama bili bi izloženi u mjesecu rujnu 2019. u NV galeriji i vrtu ateliera Vučković u Širokom Brijegu na Pecari (ulica fra Mirka Ćosića 16).

O voditeljicama radionica Likovnog studia En Face:

Dr. art. Dragana Nuić-Vučković: akademska slikarica i prof. likovne kulture i likovnih umjetnosti, Akademiju likovnih umjetnosti završila je 1991. u Zagrebu. Magistrirala je na ALU u Sarajevu na slikarskom odjelu 2010., te doktorirala na ALU u Širokom Brijegu 2015. godine. U magistarskom radu i doktorskoj disertaciji bavila se dječjim likovnim stvaralaštvom i njegovim utjecajem na velikane modernog slikarstva XX. st. Ima 27 godina iskustva u likovnoj pedagogiji, 43 samostalne izložbe u zemlji i inozemstvu, te preko 300 skupnih selektivnih izložbi. Više je puta nagrađivana strukovnim nagradama za crtež i slikarstvo. Vodi izlagačke djelatnosti ULU En Face, te je suvlasnica NV galerije.

Mag. Karolina Marušić: akademska slikarica, diplomirala je slikarstvo na ALU u Širokom Brijegu 2018. godine u klasi izv. prof. Dragane Nuić-Vučković. Dobitnica je više priznanja za najbolju studenticu tijekom studija na ALU, te nagrada za likovna rješenja poštanskih markica i priznanja za izvrsnost na skupnim izložbama minijatura u RH. Njezino slikarstvo prepoznatljivo je po osebujnom kolorizmu i bajkovitosti motiva. Do sada je ostvarila 4 zapažene samostalne izložbe u BiH i Hrvatskoj, više skupnih izložbi i sudjelovanja na likovnim kolonijama. Spontanost u radu i strast prema likovnom stvaralaštvu bliski su dječjem kreativnom impulsu, što je osobina ovih dviju slikarica.

Radujemo se kreativno i opušteno provoditi slobodno vrijeme ljetnih praznika s našim polaznicima, poručile su organizatorice.

Upisi djece i odraslih na likovne radionice traju od 10-25. lipnja 2019. pozivom na broj 063/444-103 (Dragana) i 063/134-119 (Karolina), a sve informacije mogu se dobiti putem E-maila: [email protected]

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Dobro bi bilo da bude i drugi krug radionice
    Npr na jesen kada smo svi tu i kada nas škola veže, jer mislim da je to jako potrebno posebno za djecu jer naše učiteljice i nastavnici obično nisu zadovoljni radovima djece a pogotovo ih ne uče kako nešto nacrtati

Komentiraj: