Lijepa Mostarka otkrila kako uči tekstove za uloge

Dok neki glumci koriste metodsku glumu, a neki samo iščitavaju cijeli tekst, glumica koju trenutno gledatelji mogu pratiti u RTL-ovoj seriji “Dragi susjedi”, otkrila je svojim obožavateljima i pratiteljima na koji način se ona priprema za sve svoje uloge. Ornela Vištica sve što uči zapisuje rukom na papir.

Ornela Vištica na svom Instagram profilu objavila je niz fotografija raznih skripti punih tekstova za uloge.

Iako sam informatički educirana, još uvijek svaku scenu (bila na mom jeziku ili nekom drugom) pišem na papir pa učim, intervju pišem na papir pa tipkam. Iako je srednja škola davno iza mene, olovka i papir su zapravo uvijek pored mene. S brojevima nikad nisam bila tako “dobra” kao sa slovima. Koliko sam voljela slova i književnost, toliko sam mrzila matematiku i zbrajanja. Na satu matematike, dok su ostali rješavali test, razmišljala bih o karakteru nekoga lika ili bih ponavljala neki dijalog u sebi. Razrednica bi samo prošla pored mene i rekla: “Ornela imaš još pet minuta do kraja sata, a nisi riješila zadatak… šapnula bih kako su mi dosadni brojevi i kako imam predstavu”, napisala je glumica pored fotografije.

Dodala je kako se sa svojom najdražom profesoricom Danicom i danas čuje i kako voli poslušati njezine savjete.

Iako sam informatički educirana 😂, još uvijek svaku scenu (bila na mom jeziku ili nekom drugom) pišem na papir pa učim, intervju pišem na papir pa tipkam👩🏻‍💻Iako je srednja škola davno iza mene olovka i papir su zapravo uvijek pored 📝mene. 😜 S brojevima nikad nisam bila tako ‘dobra’ kao sa slovima. Koliko sam voljela slova i književnost toliko sam mrzila matematiku i zbrajanja. 😂Na satu matematike dok su ostali rješavali test razmišljala bih o karakteru nekog lika ili bi ponavljala neki dijalog u sebi. Razrednica bi samo prošla pored mene i rekla- Ornela imaš još pet min do kraja sata nisi rješila zadatak… šapnula bih kako su mi dosadni brojevi i kako imam predstavu jel dolazi?!😂🤪😜 Danas sam zahvalna svim profesorima na svemu što su me učili a ponajviše mojoj profesorici Dragici🍀💖 #knjizevnost Iako su godine daleko iza nas, volim i danas poslušati njezin savjet i čuti onu radost u njenom glasu kad ju nazovem 💓 📞☎️ 💖🍀 #memories #gymnasium #profesores #writinglife #learning

A post shared by Ornela Vistica (@ornelavistica) on

Ornela Vištica često ističe kako obožava svoj posao te da nikada ne bježi i ne odmara od glume.

Glumu volim, a kad nešto volite, ne možete pobjeći od toga. Čak i kad niste na sceni ili ispred kamere, osjećaj za promatranje, zapažanje, upijanje je uvijek u vama. Naprosto taj unutarnji osjećaj vas tjera da sve što vidite oko sebe ponovno oživite na sceni. To je u meni od malih nogu i živim s tim, izjavila je Ornela Vištica nedavno za Tportal.hr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.